Borítókép: Felkészülés a Generali Runner’s World Runra: ismerjétek meg a három futót, aki rajthoz áll a versenyen

Felkészülés a Generali Runner’s World Runra: ismerjétek meg a három futót, aki rajthoz áll a versenyen

Forrás: Szász Norbert
Idén is részt vesz a Generali Runner’s World Runon a cégcsoport három munkatársa. Ezúttal Ajna, Sára és Roland felkészülését követhetitek nyomon.

Most kicsit részletesebben is bemutatjuk őket, a Maratonman Laborban végzett állapotfelmérés előtt mindannyian elárultak néhány érdekes információt magukról és a futómúltjukról.

Ajna a Generali futóklub tagja, van már versenytapasztalata és a 10.5 km-es távon áll majd rajthoz.

Forrás: Szász Norbert
Ajna, aki 10.5 km-t teljesít majd.
“Korábban csapatsportokat űztem és versenytáncoltam, most pedig TRX-re és szalszára járok. Kb. két éve kedztem el futni, mert úgy érzem, amióta elkezdtem dolgozni, ez az a sport, amit könnyedén beépíthetek a mindennapjaiba, hiszen én döntöm el, mikor, mennyi időt szánok rá.”

Ajna egyébként biciklizik is, jó időben rendszeresen bicajjal jár be dolgozni, ez a sport is szerepel a repertoárjában. Legjobban az motiválja, hogy kihozza magából a maximumot és elsődleges célja, hogy fejlődjön, javítson az időeredményén és a hosszabb távok se jelentsenek neki problémát.

“Amitől a legjobban tartok, hogy nem hozom azt az eredményt, amit tőlem elvárnak. Ami pedig motivál, az az érem, nagyon szeretnék egyet én is.”
mondta.

Sára teljesen kezdő, ő 6.2 kilométert szeretne teljesíteni a versenyen.

Forrás: Szász Norbert
Sára távja 6.2 km.
“A sport végig jelen volt az életemben, régebben versenyszerűen úsztam. Most rendszeresen túrázom, biciklizem és falat is szoktam mászni. Van két gyerekem, emiatt az utóbbi időben elhanyagoltam a sportolást. A motivációm az, hogy a futással a rendszeres mozgást visszahozzam az életembe és szeretnék apró sikereket elérni.”

A felkészüléstől mindenképpen azt várja, hogy szakmai tudást, tudatosságot szerez az edzések mellé, amik segítenek abban, hogy a jelenlegi állapotában is kihozhassa magából a maximumot.

“Azt gondolom, hogy a táv teljesíthető, és remélem, meg tudom mutatni másoknak, hogy család és gyerekek mellett is lehet hasonló sikereket elérni.”
tette hozzá.

Roland a félmaratoni távot szeretné teljesíteni és elsődleges célja, hogy javítson az időeredményén.

Forrás: Szász Norbert
Roland a félmaratont szeretné lefutni.
“17 éves koromban kezdtem el futni a testnevelőtanárom hatására, aki beajánlott egy atlétika edzőnek. A közép- és hosszútávfutást 6 évig versenyszerűen űztem.”

Hozzátette, hogy volt egy nagyobb kihagyása, ezt követően elkezdett versenyszerűen fallabdázni, de rájött, hogy a futás sokkal több élményt nyújt számára, így újra visszatért hozzá.

“Elsődlegesen az időeredmény motivál - ez a versenyzésből maradt meg. Mindig arra törekszem, hogy jobb eredményeket érjek el, ez a legfontosabb számomra.”
nyilatkozta.

A versenyen szeretne 1:40 alatt futni, amit a pálya adottságai szempontjából reálisnak is tart.

Az állapotfelmérés több részből állt, Gál Tibi, a Maratonman Labor szakértője, a következő vizsgálatokat végezte el a három futón: a terhelhetőség szintjét, anyagcsere-folyamatokat, a légzésfunkciót és a laktátszintet is megmérte. Ezekből az adatokból kiderülhet minden fontos dolog, amire a felkészülés során érdemes figyelni és amin csiszolniuk kell majd a versenyzőknek. A részletes kiértékelés után majd a futók edzője, Sanyosz ennek alapján állítja össze a három edzéstervet.

Az alábbi videóban közelebbről is megismerheted a versenyzőket, ahogy az állapotfelmérésbe is bepillanthatsz!

Figyeljétek a következő cikkeket, ugyanis MacPherson Éva ad majd a futóknak táplálkozási tippeket és az is kiderül, milyen edzésterveket rak össze a futóknak Sanyosz!