futás télen, karácsony, ünnepek, futás karácsonykor

Így segít a futás az ünnepek túlélésében!

Forrás: Sergio Locatelli / Unsplash
A karácsony és az új év közti időszak van, akinek pihentető másoknak viszont egyenesen túlzsúfolt, fárasztó például a sokféle családi elvárás és kötelezettség miatt…de mennyivel könnyebb ezeket a napokat túlélni, ha futó vagy!

Önmagában az, ha friss levegőn futsz tökéletes ellenszere mindenféle karácsonyi túlzásnak, és persze jótékonyan hat a testi és lelki egészségre. De lehet ezt még fokozni tudatosan ezekben a napokban kifejezetten azért, hogy az esetlegesen felmerülő feszültségek és nehézségek viselhetőbbek legyenek.

Fuss korán reggel!

Mielőtt belevetnéd magad az ünneppel kapcsolatos napi tennivalók sorába, menj el futni. Már csak azért is, mert így biztosan nem marad ki az edzés, meg persze azért is, mert a pozitív napindítás szépen beállítja a nap keretét. Lehet, hogy a következő lépés az ünnepi fogások előkészítése lesz, netán ajándékok csomagolása, aztán pedig a rokonság vendégeskedése vagy látogatása, de biztosak vagyunk benne, hogy minden ilyesfajta - nem mindenki számára kellemes - helyzet sokkal jobban tolerálható, ha előtte kvázi kifutottad magad.

#vegyélhazait: Feketekert bio homoktövis

#vegyélhazait: Feketekert bio homoktövis

100% frissen préselt natúr homoktövis lé a Balaton partjáról. Igazi superfood. Gazdaságos 2 literes bag in box kiszerelésben a  hosszantartó garantált minőségért. Tömény egészségbomba, tele vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel, zsírsavakkal, antioxidánsokkal.

A termék limitált számban elérhető webshopunkban!

5500 Ft

Fogyassz mértékkel!

A túlfogyasztás ebben az időszakban még jellemzőbb, mint bármikor máskor. Tudjuk és tapasztaljuk magunk is, hogy bizony nehéz a napi kalóriaszükségletet nem túl lépni (extrém módon). A futás abban is segít ezekben a napokban, hogy rögtön kompenzálni lehet mozgással a többletfogyasztást. Az előző napi ebéd vagy vacsora ledolgozása másnap reggel meg is kezdődhet. Mindemellett döntsd el, hogy idén lesz az a karácsony, amikor nem szedsz fel plusz kilókat!

Keress egy minicélt az év utolsó napjaira!

Virtuális futásokat, instant köröket, gyors 5 vagy 10 kilométereket, edzőkör PB-t most is vállalhatsz. Állapotodtól függően válasz olyan évzáró kihívást, amivel semmiképpen nem kockáztatsz sérülést, de azért bele kell tenned némi extrát. Nyomj pár célirányos edzést, amik felráznak. Például rövid váltogatásokat (1 perc lendületes, 1 perc könnyű ötször vagy tízszer), vagy egy kis fartleket – ezek nem túl megerőltetőek, mégis kapnak némi gyors ingert az izmok, aminek segítségével jövő hét közepén még nekiveselkedhetsz egy lendületes futásnak.

futás télen, futás karácsonykor, karácsony, ünnepek
Forrás: Vlad Tchompalov / Unsplash

Ha eddig lazultál is, most biztosan ne hagyd ki a futásokat!

Oké, tudjuk, hogy hűvös van, de megéri ezekben a napokban felszívnod magad az utolsó másfél hétre, mert-e szürkés, ködös napfelkelték ugyanúgy feltöltenek, mint a virágba borult tavaszi park látványa. Ha az első 1-2 kilométer nem is adja még vissza a kellemes érzést, hidd el, fel fogsz melegedni és a téli futás frissítő, élénkítő hatásáért iszonyúan hálás leszel.

#vegyélhazait: MSO Fitness – Magasított derekú mintás leggings / M-es méretben

#vegyélhazait: MSO Fitness – Magasított derekú mintás leggings / M-es méretben

NŐI LEGGINGS M-ES MÉRETBEN

“Olyan nadrág létrehozása volt a célom,  melyet – az egyedi tervezésen túl – akár az egész napos kényelem jellemez. Mivel tervezésnél figyelembe vettem az edzői és a tanítványi oldalt is, sikerült megvalósítanom. Nekem oktatóként a kényelem az egyik legfontosabb ismérv.” – Szabados Emese

A termék limitált számban elérhető webshopunkban!

Ha S-es méretben keresed, ITT találod

9341 Ft

10990 Ft

Tervezd meg az edzéseidet a következő napokra!

Pont azért tedd ezt meg, hogy lásd magad előtt a napi tennivalók sorában a futást is. Ne a „majd elmegyek futni, ha lesz időm” elvét kövesd. Ha csak 30 perc fér bele a napodba, akkor annyit fuss, de ahhoz viszont ragaszkodj!