Borítókép: Így készülj fel az őszi szezonra 3 lépésben

Így készülj fel az őszi szezonra 3 lépésben

Forrás: getty images
Mindjárt vége a nyárnak, ezzel pedig megkezdődik az őszi futószezon.

Ha te is versenyezni fogsz idén, érdemes a következő hetekben egy kis időt szánnod a következő dolgokra, hogy még hatékonyabban teljesíts majd a rajt után. Ezt a 3 dolgot mindenképp tedd meg:

Erősíts!

Ha eddig elhanyagoltad az erősítést, itt az ideje belevágni, ugyanis sokat segíthet az ízületek és inak egészségének megőrzésében. Az erősítő gyakorlatok ráadásul növelik a csontsűrűséget, mely a fáradásos törések elkerülését segíti elő. Érdemes hetente 3-szor végezned ilyen jellegű edzést, külön az alsótestre, felsőtestre és természetesen a törzsedre is.

Javíts a hajlékonyságodon és mobilitásodon!

Tulajdonképpen úgy is fogalmazhatnánk, hogy ne hagyd ki a nyújtást. Az SMR-henger, labdák tökéletesek erre a célra, de jó ötlet meglátogatni a csontkovácsodat is. A jóga és stretching gyakorlatok szintén szuperek!

Táplálkozás

Nem csak a versenyen történő frissítést kell gyakorolnod, hanem érdemes jobban odafigyelned a táplálkozásodra is, hogy megfelelő mennyiségű üzemanyaghoz juttasd a szervezetedet. A táplálkozás is hihetetlenül fontos szerepet játszik a futóteljesítményedben, ráadásul az sem árt, ha kikísérletezed, melyik ételekre hogyan reagál a szervezeted.

Sok sikert!

Az sem árt, ha beiktatod a következő gyakorlatokat az edzéstervedbe, hogy még hatékonyabban menjen a futás!