edzés, futóanyuka

5 időhatékony edzéstipp sportos szülőknek

Forrás: Getty Images
Egyébként sem könnyű a hajtós mindennapokba beleilleszteni az edzéseket, de ha valakinek gyereke születik még nagyobb szervezést igényel!

Nem csak az édesanyáknak, de az apukáknak is nehéz időt szakítani a sportra, hiszen a munka mellett mindenki szeretne minél több időt tölteni a családjával, ugyanakkor egykis énidőre, mozgásre, stresszűzésre is hatalmas szükség van. Bár számos remek sportolási lehetőség van, a futás az egyik legjobb választás, hiszen nem órarendhez kötött, magunk osztjuk be merre, mennyit és hogyan futunk, ráadásul egyedül, családdal vagy barátokkal is megoldható!

Forrás: Getty Images
 • Legyetek rugalmasak!
  Az edzésre nem kell kőbe vésetten gondolni minden egyes alkalommal, nagyon sok variációt választhattok arra, hogyan építsétek be a mindennapokba úgy, hogy a családra is maradjon idő. Például munka után, mindenki pattanjon bele a futócuccába, és irány a gyerekkel a közeli játszótér. Ha egy pár kilométert menni kell, azt tegyétek meg együtt futva, majd odaérve, apa és anya is kapjon 15-20 percet, amíg egyedül futhat. Egy kis közös játék után pedig újra együtt kocoghattok haza.

 • Válasszátok meg jól a helyszínt!
  Ha olyan környékre mentek, ahol van kondipark, lehet futni, és a gyerekek is tudnak játszani – annál nincs nagyobb kincs, hiszen változatosan, élvezetesen és sokoldalúan állíthatjátok össze a programot, akár kettesben, akár családdal, akár gyerekkel indulsz neki! Mit szólsz hozzá, ha körözöl a játszótér körül, amíg a kislányod/kisfiad játszik, az egyik kört gyorsan, a másik kört pedig lassan teszed meg? Kész is az iramváltogatós edzésed, majd a végén pár guggolás-kitöréssel is kiegészítheted a tréninget, úgyhogy biztosan nem mondhatod, hogy nem volt elég kemény!

 • Kell az énidő is?
  Naná! Nagy szükség van arra is, hogy olykor teljesen egyedül, csak a saját gondolataiddal indulhass útnak, ilyenkor persze arra van főként lehetőség, hogy ajtótól-ajtóig fuss egy jót. Bár nem könnyű hajnalok hajnalán felkelni, de a legjobb ha még akkor teljesíted az edzésed, amíg a család többi tagja alszik. Így, mire te visszaérsz felfrissülten, készen a napra, ők még csak akkor ébredeznek.

 • Edzés egyszerre
  Ha már a gyerekek nagyobbak, és ők maguk is járnak különféle különórákra vagy edzésekre, akkor mindenképpen időzítsd úgy, hogy azalatt nyomod le te is a sajátodat. Hiszen úgysincs értelme ilyenkor elmenni sehova, a padon ücsörögve pedig nem túl hasznos eltölteni az egyébként is értékes időt.
1

Ha fontos számodra, hogy a rohanó mindennapokban ne fecséreld fölöslegesen az időt, az egyik legfontosabb tényező a lakhely megfelelő megválasztása. A most épülő Duna Terasz Grande lakópark a belvároshoz közel, ámde mégis zöld környezetben várja lakóit a Duna-parton, számos sportolási, kikapcsolódási, rekreációs lehetőséggel, ahol a szülők és gyerekek egyaránt megtalálják a számításaikat!