nyújtás, edzés,

4 nyújtó gyakorlat férfiaknak a mobilitás fejlesztéséért

Forrás: Pexels.com/Andrea Piacquadio
A mobilitás fejlesztése nem csak az edzés során hoz jelentős javulást, de a mindennapi tevékenységekre is komoly hatással lehet.

Az egész napos ülés hosszú távon nagyon is hat a testünk minden pontjára, és nem jó értelemben - a sportteljesítményt is rontja, ha nem teszel ellene semmit. A gerinc és a csípő területe különösen fontos minden szempontból - a következő 4 gyakorlatot akár naponta elvégezheted egy pár perces bemelegítés után, ha szeretnél fejlődni a futásaidban, vagy csak megúszni az egész napos ülést komoly következmények nélkül...

Kobra póz

A jóga egyik alapgyakorlata igazi "gerincvédő" gyakorlat, amit érdemes naponta 2x20-30 másodpercig kitartani. Mutatjuk, hogyan!

Nyújtás kitörésben

A kitörés egy iszonyúan hasznos gyakorlat, ez a verziója azonban tökéletes, sőt, talán a lehető legjobb a csípőhajlítók nyújtására. 2x30 másodpercig tartsd ki lábanként a pózt!

Könnyített galamb póz

Szintén a csípő lazítására mutatunk egy kiváló gyakorlatot, a könnyített verziós galamb-pózt. Ha merevebb vagy ezen a területen, akkor érdemes még többet gyakorolni, a végcél az, hogy a hátsó láb is nyújtva legyen egy idő után. Szintén napi 2x30 másodpercig tartsd ki oldalanként!

Pillangó póz

Kiváló csípőnyitásra - akkor is, ha eleinte úgy tűnik, túlságosan kötött vagy ezen a területen. A kulcs a gyakorlás - ismételd napi 5-10 alkalommal ezt a feladatot!

Runner’s World melléklet 2019 Futóchecklist egész évre, minden évszakra (digitális verzió)

Runner’s World melléklet 2019 Futóchecklist egész évre, minden évszakra (digitális verzió)

 

395 Ft