Borítókép: Három tipp, hogy több kalóriát égess

Három tipp, hogy több kalóriát égess

Forrás: europress
Íme néhány tipp, amelyek segítségével sikeresebbé teheted a kalóriák elleni küzdelmet.

Szeresd a reggelt!


Reggel, főleg sötétben, kikászálódni az ágyból is maga a kihívás, viszont igencsak kifizetődő: a reggeli edzés során több kalóriát éget a szervezet. Kutatások rámutattak, hogy akik reggel edzenek, keményebben és hosszabban képesek mozgásban lenni, aminek az is az oka, hogy ilyenkor energikusabbak vagyunk, és nincs a vállunkon az a nyomás, hogy mindjárt vége a napnak, és a családtól, a barátoktól vesszük el az időt. A reggeli edzésre egyszerűen rá kell szokni. Ha ez sikerül, onnantól már nem is akarod másképp.

Pörögj fel!


Azt már nem nagyon kell bizonyítani, hogy a futás az egyik leghatékonyabb kalóriaégető kardió mozgás, azonban ha kicsit növeled az iramot, még több kalóriát égethetsz. Ne úgy fuss, hogy egész végig egyféle tempót tartasz. Ha sprintekkel tarkítod a futásod, egyrészt több kalóriát égetsz, másrészt az úszógumidtól is megszabadulsz. Az is fontos, hogy mozgasd a karod: így akár 15 százalékkal több kalóriát is elégethetsz.

Sose állj meg!


Az sem újdonság, hogy az izom több kalóriát "fogyaszt el", mint a zsír, úgyhogy minél izmosabb vagy, annál jobban fogyhatsz. És a mozgás nemcsak az edzőteremben lehetséges. Használj ki minden alkalmat: lift helyett használd a lépcsőt, fogmosás közben emelgesd a lábad, ne széken ülj, hanem fittlabdán, a boltban pedig használj kosarat, és ne kocsit. Apróságok, de számítanak.