futas reggel

3 tipp, ami segít, hogy megszeresd a hajnali futásokat

Forrás: Getty Images
Az volt az újévi fogadalmad, hogy hajnali futó leszel, de nem úgy sikerült az év első hónapja, ahogy eltervezted? Sebaj, még bőven van időd, hogy reggeli pacsirta legyél, és ha megfogadod a következő tippjeinket, akkor garantáltan energikusan indítsd minden napodat! Természetesen futással!

A korai futások előnyeiről már számos cikkünkben olvashattál, most elsősorban arra szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy nincs azzal semmi baj, ha te még nem erősíted a hajnali futók táborát. Az is lehet, hogy akár az eddigi munkaidőd, vagy az iskolai elfoglaltságaid nem tették neked lehetővé, hogy kora hajnalonként már ródd a kilométereket, de amennyiben ezen szándékodban áll változtatni, és rá szeretnéd magad szoktatni a reggeli edzésekre, akkor fogadd meg az alábbi három, nagyon egyszerű és praktikus tanácsainkat. És lehet, hogy hamarosan már el sem fogod tudni képzelni a napjaidat anélkül, hogy ne futással indítanád.

futas reggel
Forrás: Getty Images
  1. Ne a hétfőt, és ne a legerősebb napodat válaszd arra, hogy korábban kelj a megszokottnál!
    Bár sokan az újrakezdéseket, vagy az új szokások bevezetését szeretik hétfőhöz, vagy a hónap első napjához kötni, egy hajnali sporttevékenységet, ami fizikailag le is fáraszthat, nem biztos hogy jó ötlet olyan napon megkezdeni, ami alapvetően is nehéz. Mint például a hétfők. Ha még sosem futottál hajnalban, akkor célszerűbb inkább egy szombat reggelt választanod, amikor tudod, hogy nem kell kapkodni. Ráérsz, és nyugodtan rákészülhetsz fejben is az újdonságra. Futás után pedig lesz időd kényelmesen elkészülni, meginni egy kávét, és átgondolni, hogy mennyire jól is esett ez a kora reggeli testmozgás. Ha rendszeresíted a hétvégéket, akkor idővel már a hétköznapokon is igényelni fogod a reggeli futást, és sokkal jobban érzed majd magad.

  2. Leld örömöd a csend és a természet szépségében!
    Ha megtapasztalod mennyire jó érzés megpillantani a felkelő nap első sugarait, az égbolt varázslatos színeit, hallgatni a csicsergő madarakat és együtt ébredni a még ébredező várossal, akkor nagyon gyorsan te is hajnali futó leszel. Most ráadásul nagyon jó időben vagy, hogy rászokj a reggelekre, mert már napról, napra picit korábban világosodik. Ha most megszereted a hajnali futásokra, akkor biztosra veheted, hogy a nyáron már egyáltalán nem fog gondot okozni a korai kelés, és minden nap élvezheted a napfelkelték meseszép látványát.

  3. Motiváld magad a kedvenc reggeli finomságoddal
    Előfordul, hogy nehezen indulsz el, de ilyenkor gondolj arra, hogy milyen finom falatokat ehetsz majd futás után. Jutalmazd meg magad a kedvenc kávézódban, vagy készíts valami extra reggelit, ha van időd, de néha egy pékség is elcsábíthat. A lényeg, hogy éreztesd magaddal, hogy megérdemelsz valamit, hiszen kemény voltál, leküzdötted a lustaságot, és akkor is kiléptél az ajtón, amikor épp már inkább visszahúzott volna az ágy! És ne feledd, ha a reggeleket edzéssel indítod, az egész napos energiaszinted sokkal kiegyensúlyozottabb lesz!