futni,esőben,

Futni esőben? Naná! De készülj fel erre a 6 szintre a hullámvasúton!

Forrás: Unsplash/lucas Favre
Az idei április kissé szeszélyesebbre sikerült, mint vártuk, de ne hagyd, hogy ez tönkre vágja a futókedvedet. Ha te sem riadsz vissza az esőben futástól, akkor a következő vicces összeállításunk neked szól!

Ha csakis akkor futnánk, amikor minden, de tényleg minden körülmény ideális, akkor igencsak megcsappanna az évi edzésnapok száma. Megértjük, hogy kezdőként, vagy viszonylag kezdőként nincs nagy kedved esőben futni, de hidd el, ezt is csak elkezdeni nehéz - semmivel sem rosszabb, mint télen, igazán hidegben nekiindulni.

Korábban adtunk már tippeket arra, hogyan szeretheted meg az esőben futást:

Most viszont egy vicces összeállítással mutatnánk be azokat a szinteket, amiken mindenki átesik, aki esőben indul neki. Ezek nagy része kikerülhetetlen, ám hidd el, szuper érzés rájönni, hogy a hó, a jég, az eső és a kánikula sem lehet akadály, ha futásról van szó!

Láthatósági mellény

Láthatósági mellény

Láthatósági fényvisszaverő mellény Modern pántos fényvisszaverő mellény állítható méretben Alkalmas motorosoknak, futóknak is a jobb láthatóság érdekében Könnyen tisztítható, mosható Méret: Derék: 70-98cm Hossza: 38-50cm Pánt: 1*1.5m, 2*1.23m

A terméket a megrendeléstől számított 3-5 munkanapon belül tudjuk kiszállíttatni.

1990 Ft

1.szint - Nem is olyan vészes!

Ha csak nem akkor indulsz el futni, amikor özönvízszerű eső szakad, először biztosan azt gondolod: "Miért is hezitáltam a futással, hiszen nem is esik annyira?!"

2. Belekezdett az eső, vagy én izzadok piszkosul?

10 vagy 15 perc futás után észreveszed pár kulcsfontosságú területen, mondjuk a fejen, a vállakon, a combon, hogy borzasztóan vizes minden - majd lenézel a ruháidra, és látsz még pár négyzetcenti száraz területet. Ilyenkor biztosan arra gondolsz: "Végül is nem is olyan rossz!"

3. Az első gigatócsa

Mostanra a ruhád már csurom víz, de legalább a cipőd viszonylag száraz - persze csak addig, amíg el nem jutsz az első tócsáig, ami inkább hasonlít egy kis kerti tóra a járda közepén. Mellette mindkét oldalon mocsaras, füves iszap - nagyon nincs más választásod, mint hogy végigfuss rajta.

4. Ez már inkább úszás, mint futás

Elérkezel arra a szintre, hogy tényleg, totálisan, borzasztóan vizes vagy. A hajad durvább, mint hajmosás után, a cipőd tele van vízzel - és igen, most már megfordul a fejedben az a jól elcsépelt poén, hogy nem is futni, hanem úszni mentél. De ne feledd, ezt a mondatot csak évente egyszer érdemes elsütni, így javasoljuk, alaposan válaszd meg a pillanatot!

5. Minden mindenhol fáj

Jobban mondva mostanra a vizes ruhák, amit lehetett, alaposan kidörzsöltek rajtad, így ebben a pillanatban fogadod meg, hogy a következő esős futónapon mindent alaposan bekensz vazelinnel.

6. Bármit megérdemelsz

Végül eléred a célt, és bár csuromvizes vagy, végtelen büszkeség tölt el. Hiszen kihagyhattad volna a mai futást, de nem tetted, hagyhattad volna, hogy az időjárás eltántorítson, de te kemény voltál. És furcsamód alig várod, hogy ismét esőben fuss - persze ma azért betolsz egy gigaméretű sütit vagy pizzát jutalmul, mert megérdemled.