Borítókép: Pofonegyszerű és kissé bizarr trükkök, amikkel kevésbé lesz kínzó a futás kánikulában

Pofonegyszerű és kissé bizarr trükkök, amikkel kevésbé lesz kínzó a futás kánikulában

Forrás: getty images
Fú, de meleg van! Bár az elmúlt napokban is 30 fok fölé emelkedett a hőmérséklet, a következő hétre még ennél is melegebbet jósolnak.

A kánikula pedig még akkor is sokat kivesz az emberből, ha nem fut - vagy ugye nem a legnagyobb hőségben merészkedik ki. A következő három tanács segít abban, hogy javíts a teljesítményeden és kevésbé érezd magad kimerültnek futás után. Legalább 20 percig csináld az alább leírtakat, minden másnap (még jobb, ha már a kánikula előtti 5-10 nappal elkezded a hőségre való felkészülést).

Vegyél forró fürdőt!

Egy új kutatás szerint a futás utáni 40 fokos vízfürdő, 6 egymást követő napon ismételve lefaraghat az 5K-s időeredményétől. A víz hőmérséklete ugyanis felkészíti a tested a melegben történő sportolásra.

Öltözz túl!

Ha rétegesen öltözködsz a kevésbé meleg időben, vagy a konditeremben (21-22 fokban), megtanulja a szervezeted, hogyan kezelje a magasabb hőmérsékletet, ami odakint vár. Annyi ruhát vegyél magadra, amiben már 5-10 percen belül leizzadsz!

Menj a gőzbe!

A gőzkabinokban töltött idő segít abban, hogy hozzászokj a magasabb páratartalmhoz (ami a zivatarok előtt elég zavaró). Egyébként a magas páratartalomban végzett edzés hamarabb elfáraszt, hiszen ekkor több vizet veszít a szervezeted az izzadás során.