futni, edzés,

Nagyon, de nagyon fontos óvni a bőrt egy kiadós szabadtéri futóedzés után! (és persze előtte is!)

Forrás: getty images/ SrdjanPav
Az reméljük, szinte már természetes, hogy napos időben, pláne a tavaszi-nyári futószezonban csakis fényvédő használata után indulsz futni - viszont legalább ennyire fontos az edzés utáni bőrápolás is!

Futás közben sajnos nagyon könnyű leégni - ezért sem győzzük elégszer hangsúlyozni, mennyire fontos a fényvédő rendszeres használata.

Ám egy kemény, izzasztó futás is nyomot hagy a bőrön, és bár az vitathatatlan, hogy maga az izzadás segíti a méreganyagok távozását, ugyanakkor dehidratálttá is teszi a bőrt.

Az első számú szabály természetesen a folyadékpótlás, különösen azokon a napokon, amikor sokat izzadsz a futás miatt. Emellett a tápanyagdús étrend is nagyon fontos a bőr számára: A C;D;E-vitaminok és az antioxidánsok elemi fontosságúak.

Ám ezek mellett a bőr megfelelő hidratálása, táplálása külsőleg is lényeges egy kemény edzés és az erőteljes izzadás után - mutatjuk is az idei szezon kedvenc termékeit!

Rekord mennyiségű kupon a JOY-napokon!

Országszerte több, mint 500 kupon elérhető a kedvenc márkáidnál a JOY-napokon, online formában is, hogy minél biztonságosabban vásárolhass! Válogass kedvedre hazai alkotók és vállalkozások kínálatából is 10-70%-os kedvezménnyel!