Borítókép: 3 dolog, ami azt jelzi, hogy fittebb vagy - még akkor is, ha a mérleg nyelve nem ezt mutatja

3 dolog, ami azt jelzi, hogy fittebb vagy - még akkor is, ha a mérleg nyelve nem ezt mutatja

Forrás: getty images
Elképzelhető, hogy fittebbé válsz anélkül, hogy fogytál volna.

Mindent a lehető legegészségesebben csinálsz: rengeteg zöldséget eszel, futsz, erősítesz és nem nassolsz a tv előtt. De amikor fellépsz a mérlegre, az nagyobb számot mutat, mint korábban. Mi a franc történik ilyenkor?

Csak nyugi, a mérleg csak egy számot mutat, azt nem tudja mérni, mennyit fejlődtél. A következő testi-lelki jelek viszont arra utalnak, jó úton jársz!

1. Egyre kevésbé kívánod a kalóriabombákat

Ha tisztábban táplálkozol, egyre ritkábban gondolsz a cukros, feldolgozott ételekre, hiszen arra edzetted a testedet, hogy az egészséges alapanyagokhoz szokjon hozzá.
Teszteld: írj össze 5 ételt, amit korábban imádtál, majd két hét múlva nézd meg, hányszor gondoltál rájuk. Ha egészségesebben táplálkozol, nem fogsz sóvárogni a kalóriadús ételek után.

2. Nehezebb súlyzókkal edzel

Néhány hét elég ahhoz, hogy erősebbé válj és a saját testsúlyos, vagy könnyebb súlyzókkal végzett gyakorlatok már nem jelentenek akkora kihívást.
Teszteld: két hét alatt 7-10%-kal nehezebb súlyzókkal is szabályosan el tudod végezni a gyakorlatokat, ha megfelelő az edzésterved. Válassz ki 2-3 olyan gyakorlatot, amit hetente néhányszor elvégzel és nézd meg, hogy két hét múlva tudod-e növelni az ismétlésszámot vagy a súlyt. Ha igen, jó úton jársz.

3. Megváltozott az étvágyad

Vannak, akiknek az edzés elveszi az étvágyát, míg másoknál pont a fordítottja figyelhető meg. Egy biztos: ha úgy érzed, mindig éhes vagy és a közelmúltban növelted az edzéseid mennyiségét/hosszát, elképzelhető, hogy több üzemanyagra van szükséged.
Teszteld: vezess táplálkozási naplót, amiben leírod, mit ettél, mennyire vagy éhes és hány kalóriát vittél be. Ha látsz összefüggést az étvágyad és az edzések intenzitásának növelése között, az teljesen rendben van.

Hogy látod, fittebb vagy, mint korábban ezek alapján?

Olvasnál még a témában?