Borítókép: Ezért válnak jó triatlonisták a futókból

Ezért válnak jó triatlonisták a futókból

Forrás: getty images
Emlékszel még arra a jeleneztre az Óz, a nagy varázslóból, amikor a boszorkány Dorothy tornádós álmában biciklizik?

Allie Burdick, amerikai futó is így érezte magát, amikor először ment el egy triatlonra. 15 évig futott, mielőtt nekivágott volna az első triatlonos felkészülésének. Az első versenye óta már 8 év telt el és azt mondja, minden futónak ki kellene próbálnia az ilyen versenyeket.

A legtöbb triatlonista szerinte ugyanis jól úszik és biciklizik, de futásban kevésbé erősek. A futás pedig sokat segíthet abban, hogy előnyhöz juss a ezekben a sportokban is. Ezért:

A futók kitartóak

Mivel az edzések során megküzdesz a fájdalommal, kitolod a határaidat és legyőzöd a félelmeidet, mentálisan is erős vagy. Az úszás és biciklizés után a legtöbb triatlonista végigszenvedi a futást, ám Allie szerint a futóknál ez pont fordítva működik. Ha pedig a két nehezebb sportot legyűrted, a futás igazán örömteli lesz.

A futók végeznek keresztedzést

Mindenki tudja, hogy mennyire fontos szerepe van a keresztedzésnek a sérülések megelőzésében, az erősítésben. A bringázás és az úszás tökéletes keresztedzés a futók számára, szóval a három sport kombinációja egyenesen fantasztikus.

Alkalmazkodnak

Minden futó tudja, hogy vannak mélypontok és óriási sikerek. Mivel agyban nagyon erősek, könnyen megküzdenek egy lyukas kerékkel és egy félrecsúszott úszószemüveggel is, hiszen a maratonon is eljöhetnek azok a pillanatok, amikor alkalmazkodni kell egy addig ismeretlen körülményhez.

Te már indultál triatlonon?

A következő gyakorlatokkal pedig még többet tudsz fejlődni a futásban!