jóga,mozgás,

Ezért elképesztően fontos futóként elkezdeni jógázni - plusz mutatunk 5 szuper jógapózt futóknak!

Forrás: Unsplash/Mathilde Langevin
Ha nekiállsz, rengeteg pozitív hatását érzed majd a jógagyakorlásnak - néhány egyszerű rutinfeladat segít ellazítani a feszes területeket, erősíti a gyenge pontokat, de ami a legjobb, kevésbé leszel sérülékeny.

A jógában az a csodálatos, hogy mindenkinek, edzőnek és nem edzőnek rengeteg előnyt tartogat: javítja a rugalmasságot, az izomerőt, segíti az koncentrációs képességet, csökkenti a feszültséget, a stresszt.

Ezt ismerte fel Rebecca Pacheco, aki 16 éves kora óta rendszeresen fut és jógázik, így számára a kettő már elképzelhetetlen egymás nélkül. Rebecca könyve, of Do Your Om Thing: Bending Yoga Tradition to Fit Your Modern Life atlétáknak lett kifejlesztve, és sokat foglalkozik azzal, hogyan érdemes a futással kombinálni a jógát úgy, hogy annak teljesítményjavító és süléseket csökkentő hatása érvényesülhessen.

#vegyélhazait: Női sport / jóga leggings – Tropic mintás- PATENT DUO, méret: S

#vegyélhazait: Női sport / jóga leggings – Tropic mintás- PATENT DUO, méret: S

NŐI LEGGINGS, MÉRET: S

A Slowfashion mozgalom magyar képviselője a “Patentduo” nagy gondot fordít a magas minőségre, hogy sport nadrágodat több évig is viselhesd.

A PatentDuo speciális, technikai anyagból készült, bokáig érő, hosszú nadrágjai kiválóan használhatók sportoláshoz (jógához, futáshoz, tornához), vagy akár hétköznapi viseletre is.

A technikai anyag speciális légáteresztő, nedvességelvezető tulajdonságú. A PatentDuo új őszi mintája, a tropic minta, a minta speciálisan egyedileg tervezett, limitált darabszámban készül.

Ha M-es méretben keresed, ITT találod

Ha L-es méretben keresed, ITT találod

Hozzá illő sportmelltartót ITT találsz!

A termék limitált számban elérhető webshopunkban!

13500 Ft

Pacheco szerint a következő néhány gyakorlatot érdemes elvégezni akár futó, akár pihenőnapokon, ám ne csodálkozz, ha eleinte nem lesznek kellemesek, ha nagyon kötöttek az izmaid és ritkán vagy nem eleget nyújtasz. Viszont valahol el kell kezdeni - arra figyelj, hogy ne menj el addig, hogy fájjon, és próbálj itt is törekedni a fokozatosságra.

1. Lefele néző kutyapóz

A legfontosabb, hogy nagyon intenzíven nyújtja a vádlit, a csípőt, a combhajlítókat, és erősíti a vállakat. Fontos, hogy próbáld a sarkakat és a tenyereket is lenyomni a talajra, a fenekeddel törekedj felfelé, a karokat végig tartsd nyújtva, és próbáld megnyújtani a gerincedet.

2. Alacsony kitörés

Ez a jógapóz a kitörés egy olyan verziója, ami nagyon alaposan nyújtja a csípőhajlítókat és erősíti a combhajlítókat. Fontos, hogy tartsd a térded a boka felett, a hátul lévő láb lábfején támaszodj, a karokkal nyújtózz magasra, de a hátra homorítás is belefér. 10 légzésig tartsd a pózt!

3. Jöhet a boka nyújtása!

A boka feladata elemi fontosságú a futás során, így fontos foglalkozni ezzel a területtel a futás után is. A következő nyújtó feladat a bokán túl nyújtja a láb izmait is, az összes olyan területet, ami nagyon aktívan dolgozik a futóedzésen. A következő feladatot akár minden egyes futás után elvégezheted!

4. Fekvő galamb póz

A galamb pózok fantasztikusan nyújtják a csípő izmait, ez a fekvő változat is nagyon erőteljes nyújtó hatású. A fekvő galamb póz segít feloldani a csípő feszültségét és feszességét. Ezt is, mint az előzőeket, oldalanként legalább 10-10 légzésig próbáld kitartani!

Runner’s World melléklet 2019 Futóchecklist egész évre, minden évszakra (digitális verzió)

Runner’s World melléklet 2019 Futóchecklist egész évre, minden évszakra (digitális verzió)

 

395 Ft

5. A nyújtás végére mehet a csavarás!

A csavarások is nagyon fontos elemei a jógának - a nyújtásod végére menjen egy intenzív gerinccsavarás, ami a hát alsó szakaszát is ellazítja, emellett nagyon jótékonyan hat a gerincedre.