oofos,regenerációs cipő

Furcsa, de állítólag hatásos: Így működik a regenerációs cipő

Forrás: instagram
Egyre több helyen találkozni a furcsa kinézetű OOFOS cipőkkel, amik állítólag felpörgetik a regenerációt. Mutatjuk, mit érdemes róluk tudni.

Az OOFOS cipő titka abban rejlik, hogy a benne lévő különleges hab állítólag 37 százalékkal több stresszt nyel el a lépések során, mint bármelyik másik lábbeli. A surranót úgy tervezték, hogy utcára is lehessen hordani, miközben segít abban, hogy a keményt edzést vagy versenyt követően megvédd a lábfejedet, térdedet és hátadat az őket érő hatásoktól.

Lehet, hogy nem ez a legdivatosabb cipő, amit kapni lehet, azonban a sportcipőkkel és balerinákkal ellentétben a surranó felső része lágyan körülöleli a lábfejet (mivel négyfelé nyúló rostokat tartalmaz), hogy kényelmes legyen benne a mozgás. Széles első része áldás a vízhólyagos lábujjaknak, mivel nem dörzsölődnek egymáshoz. A talpa is úgy lett kialakítva, hogy elősegítse a regenerációt, megtámasztja a talpboltozatot, hogy a bokának könnyebb dolga legyen mozgás közben. A cég egyébként talpi bőnye gyulladással küzdők számára is ajánlja, mivel csökkenti a fájdalmat.

A regenerációs cipő minden olyan helyzetben jól jöhet, amikor kicsit nehézkesen megy a mozgás, vagy arra hajtasz, hogy gyorsan visszatérj a megszokott kerékvágásba. Az ára kb. 43.000 Ft.

Egyébként nem csak zárt félcipő, hanem többféle papucs és bokacsizma is létezik belőle, ami hasonlóan jót tesz a megerőltetett lábaknak.

Olvasnál még a témában?