Debreczeni Dóri,futás

A koronavírus a feje tetejére állította az életünket - Debreczeni Dóri így éli túl ezt az időszakot

Forrás: Scitec
Mindenkit komoly megpróbáltatások elé állít a koronavírus miatt kialakult helyzet, és még a legerősebbek is elbizonytalanodnak néha. Debreczeni Dóri futó, atlétiai edző és Scitec Endurance nagykövette elmesélte, ők hogyan vészelik át ezt az időszakot.

A járvány pontosan azokat a napi rutinokat borította fel, amik a viszonyítási pontokat, a biztonságot jelentették életünkben. Nincs ez másképp Dórival sem, aki eddig edzéseket és életmódprogramokat tartott, valamint sport és táplálkozásbeli tanácsokat is adott – most az ő élete is gyökeresen megváltozott.

Nagyon sokan kérdezik a közösségi médiában, hogy mi történik velünk. Önkéntes karantént vállaltam a családommal, kijöttünk az ausztriai vendégházunkba. Én pozitívan fogom fel, mert nagyon szép tájakon futhatok, és nagyon szerencsések vagyunk, hogy ezt így megtehetjük. A mozgáson kívül nagyjából 8-10 naponta megyünk le vásárolni.

Természetesen az egészséghez és a fittséghez szükséges alapvető rutinokat azért nem változtatta meg Dóri. Az egészségügyi séta, futás vagy éppen biciklizés – a kötelező ajánlások betartása mellett – nem tilosak, így a rendszeres futás továbbra sem marad ki az életéből. Persze nemcsak sportoló, edző, szenvedélyes futó, hanem egy csodálatos kisfiú, Zalán édesanyja is, ami az iskolák és óvodák bezárása miatt még egy új, megoldandó helyzetet teremt.

Ugyanúgy sportolok, ahogy eddig sportoltam, rengeteg vitamint fogyasztok, sokkal több időm van a családomra, a futásaimra is. Nyilván, nehezebb beosztani így az időt, mivel non-stop itt van velem a kisfiam, úgyhogy éppen óvónéni is lettem.”

Debreczeni Dóri,Scitec
Forrás: Scitec

A vitaminfogyasztásról és az immunrendszer megerősítéséről egyre többet lehet hallani, nem véletlenül, hiszen a vírusok esetében is a megelőzés a kulcskérdés. Dóri többször hangsúlyozta, hogy a D-vitaminnak milyen fontos szerepe van szervezetünk védekezőképességében, pláne ilyenkor, amikor többet vagyunk a négy fal között.

„Én azt mondom mindenkinek, aki tanácsot kér tőlem, hogy mentálisan próbáljuk ezt az egész időszakot pozitívan felfogni, mert nagyon fontos, hogy ne a negatív híreket olvasva, otthon begubózódva hergeljük magunkat.”

Dóri tanácsa: gondoljatok pozitívan a jövőre!

A „Maradj otthon” mozgalom azért fontos, mert lelassítja a hirtelen nagyszámú megbetegedések kialakulását. Viszont nagyon fontos, hogy nem véd meg minket örökre, és nem erősíti az immunrendszerünket. A négy fal között bezártan sokszor a negatív híreket és intézkedéseket hallgatjuk. Ellenben, ha keveset tartózkodunk friss levegőn, napon és alig mozgunk, az immunrendszerünk sajnos gyorsabban legyengül. Ne stresszeljetek, próbáljátok meg kihasználni a jó dolgokra az időt és gondoljatok pozitívan a jövőre!