core izmok,core izom

Kipróbáltuk, és imádjuk: párperces videók, amik tökéletesen edzik a futás után a core izmokat!

Forrás: Getty Images
Kicsit ráfeküdnél a core izmok edzésére, de unod a szokásos planket és a haspréseket? Összeszedtünk néhány rövid, de annál ütősebb videót, amikben a hangsúly abszolút a core izmokon van. Egytől egyik kipróbáltuk mindet, és azt kell mondjuk, ezeket tényleg érdemes hetente többször megcsinálni, akár a futásaid után is!

A core izmokat mindenkinek nagyon fontos lenne erősítenie, hiszen nem csak a teljesítményt képes javítani, ha erős ez a terület, de nagyon fontos a sérülések megelőzése szempontjából.

A core izmok közé 29 izompár tartozik, ezek a gerinc, medence, illetve a kinetikus lánc (ízületek rendszere) stabilizálásáért felelősek. Ide tartozik a haránthasizom, a gerincfeszítő izmok és a farizmok is - ezek segíti a gerincet a helyes pozíció megtartásában.

Az edzéseid végére érdemes beiktatni ennek a területnek az erősítését: mutatunk néhány videót, amikkel ezt változatosan teheted meg!

Kezdésnek jöhet a Pilates

A Pilates egyik fő pozitívuma az, hogy szinte minden gyakorlat a core izmok erősítéséről szó. Ez a pár perces feladatsor kezdőknek tökéletes választás lesz!

Tabata core tréning

Tabatázni kőkemény, de annál hatékonyabbb dolog: ha benne vagy egy brutális hasizomedzésben, mindenképp ezt válaszd. Itt az órát sem kell nézned: a videón azt is megteszik helyetted!

10 perc, ami abszolút átmozgat

A következő videóban a has és a gerinc izmai mellett az oldalsó törzs és a ferdehasizmok is nagy szerepet kapnak, a másnapi izomláz holtbiztos!

Core edzés 15 percben

A következő videóban bőségesen akadnak gerincgyakorlatok is: végig nagyon figyelj arra, hogy a videóban elhangzottak szerint hajtsd végre a feladatokat!

Ha ezeket mind végigcsinálod, már biztosan profi leszel, arra azonban figyelj, hogy a következő bakikat ne kövesd el!