Borítókép: Aki fut, az ússzon is!

Aki fut, az ússzon is!

A keresztedzés nagyon fontos, ha megfelelően szeretnél fejlődni, formálni az alakodat, és így a sérüléseket is könnyebben előzheted meg. A futás mellé pedig tökéletes kiegészítő mozgásforma az úszás.


El is áruljuk, miért:
- Hatékonyan erősíti a szívedet és a tüdődet, ami valljuk be, nem mellékes, ha rendszeresen futsz, és akár komolyabb megmérettetésre készülsz.
- Mindegyik úszásnem más izmokat dolgoztat meg, és az összes hasznos a futáshoz. Ráadásul, mivel nem a gravitáció, hanem a víz ellen küzdesz, más mechanizmussal is erősödsz. Ez azért fantasztikus hír, mert ha például folyton csak futsz, mindig ugyanazok az izmok erősödnek, míg mások ellustulnak, az úszással pedig szuperül kompenzálhatod ezt!
- Teljes testet átmozgató edzés, több száz kalóriát égethetsz el vele (nem csak az edzés alatt, de utána is), és felpörgeti az anyagcserét, szóval nem kell attól tartanod, hogy visszaesik a teljesítményed, vagy mondjuk hízni fogsz tőle.
- A futás megterheli az ízületeidet, éppen ezért nagyon hasznosak azok a sportok, amik egyáltalán nem. Láss csodát, az úszás épp ilyen! Ha például egy sérülés miatt vissza kellett venned futásból, az úszással szinten tarthatod magad.