futás,nő

8 ok, amiért minden nőnek futnia kellene

Forrás: Getty Images
Régóta tervezed a futást, de mindig közbejön valami? Ha edzésről van szó, akkor ez az egyik legegyszerűbb és legkézenfekvőbb sport. A nőknek különösen érdemes lenne beiktatni a futóedzéseket az életükbe: a következő 10 ok miatt legalábbis mindenképp!

1. Gyönyörű combjaid lesznek tőle!

Rihanna vagy Beyoncé álomszép combjait irigyled? Ne hidd, hogy ehhez valami őrülten speciális élet kell, a rendszeres futás ugyanis nagyon is tónusossá, feszessé teszi a combizmokat, a popsit, ráadásul a felesleges zsírtől is segít megszabadulni!

2. Nagyon, de nagyon feldob

Nem csak az a fontos, hogy formás legyél és izmos - a lelkednek legalább ennyire kell az edzés. A futás segít megszabadulni a stressztől, boldogsághormont termel, emellett jó hatással van az agyműködésre és serkenti a memóriát is.

3. Segít megoldani az alvásproblémákat

Ha nem alszól jól vagy eleget, az bizony komoly károkat okozhat az egészségedben. A futás azonban jót tesz még az álmatlanság ellen is, és csak úgy, mint minden más rendszeresen végzett sport, segít megszabadulni és könnyebben leküzdeni a negatív gondolatokat.

futás,edzés
Forrás: GettyImages

4. Erősíti a csontokat

Ha csak nincsenek reumatikus problémáid, érdemes futni, már csak a csontok miatt is: a gyors futás és az ugrások ugyanis erősítik a csontokat és javítják a csontsűrűséget. Épp ezért a fiataloknak sem árt ezt az edzést beiktatniuk az életükbe!

5. Segít a nehéz napokon is

Ne hidd, hogy a menstruációs fájdalmakra csak egy meleg vizes palack és a tábla csoki a megoldás: a laza, könnyed futáskor boldogsághormont termel a test, ami nagyon jótékonyat hat a testedre, és a fájdalomérzet is csökken.

6. Jót tesz másnaposság ellen

Mázlid van, ha még sosem csúszott le annyi koktél vagy vörösbor, hogy másnap ne érezted volna a kínzó hatásukat. Lehet, hogy ilyenkor moccanni sem bírsz, pedig a futás bizony nagy segítség! Az edzés ugyanis gyorsítja a véráramot és az endorfin termelődését, ezek pedig jótékonyan hatnak rosszullét ellen.

7. Serkenti a szexuális életet

Kutatások szerint a rendszeres edzés hatására könnyebb egy nőnek elérni az orgazmust, és a libidót is növeli. Emellett jótékonyat hat az önbizalomra is: azok a nők, akik heti 6-7 alkalommal edzenek, 63 százalékkal szexisebb érzik magukat az átlagnál.

8. Bátran ehetsz csokit!

Szerencsés az a nő, aki nem született csokirajongónak, viszont jó, ha tudod, hogy a rendszeres futás mellett bátran ehetsz magas kakaótartalmú étcsokit. Ez ugyanis csökkenti a stresszt, az edzés utáni csokifogyasztás pedig a csoki antioxidáns tartalma miatt a regenerációt is javítja!