futócélok, új év, 2021, versenyzés, célok, virtuális versenyek

5 ok, amiért nagyon vártuk már ezt az évet

Forrás: Benjamin Davies / Unsplash
Ha 2020 a lemondások éve volt, akkor 2021 futás szempontjából megújulást és kevesebb csalódást tartogat számunkra - mondjuk is miért!

Bár a koronavírus-járvány nem múlik el egyik napról a másikra, jó esély van rá, hogy idővel elcsendesedik a betegség, ami oly sokak számára okozott súlyos veszteséget és bosszúságot.

Emiatt is hihetjük azt, hogy ebben az évben…

#vegyélhazait: Feketekert bio homoktövis

#vegyélhazait: Feketekert bio homoktövis

100% frissen préselt natúr homoktövis lé a Balaton partjáról. Igazi superfood. Gazdaságos 2 literes bag in box kiszerelésben a  hosszantartó garantált minőségért. Tömény egészségbomba, tele vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel, zsírsavakkal, antioxidánsokkal.

A termék limitált számban elérhető webshopunkban!

5500 Ft

Visszatérhetünk a versenyekhez

Persze nem úgy, mint a koronavírus előtti időkben, de valószínű idén több futóversenyre juthatunk el. A COVID-barát lebonyolítások mostanra rutinszerűek és megszokottak. Már akár a tavaszi szezon is alakulhat egészen másként, mint az előző évben. A alapozást követően így már valóban megélhetőek lesznek a várt eredmények, nem kell csalódottan megszakítani a munkát és túlélő üzemmódra kapcsolni. Ez így önmagában is izgalmas szezont tartogat!

Szuper Őszi maratoni menetrend vár ránk

Valószínű mind a hat nagy, városi maraton megrendezése őszre kerül a World Marathon Major versenyei közül. A hagyományosan februári Tokió Maraton október 17-én lesz, az áprilisi London Maraton október 3-án, Bostonról még nem született meg a végleges döntés, de valószínűsíthető, hogy ez az esemény is követi a versenytársakat. Berlin, Chicago és New York pedig egyébként is ősszel van. Ha idén is csak elit futóknak rendezik meg ezeket a több tízezres versenyeket, akkor is óriási izgalmakat tartogat az őszi szezon a szurkolók számára, pláne azok után, hogy idén alig volt olyan esemény, amin izgulhattunk volna kedvenc futóinkért a világ élmezőnyéből.

futócélok, új év, 2021, versenyzés, virtuális versenyek
Forrás: Oscar Aguilar / Unsplash

Olimpia lesz nyáron

Az egyik legnagyobb csalódás a sportolók és a sportszeretők számára 2020-ban a tokiói olimpia elhalasztása volt. Persze nem tekinthető biztosnak az, hogy idén megvalósul a hagyományos nyári olimpia, de a Nemzetközi Olimpiai Bizottság illetékesei bizakodásukat fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy idén megrendezik, amit mi már nagyon váruk!

Egyéni céljaink mindig tartogatnak új kihívást

Tavaly mintegy villámcsapásként ért valamennyiünket a járvány okozta sok korlátozás, kvázi bedobtak bennünket a jeges vízbe. Idén azonban már tudjuk, mert megtanultuk, hogy mi van akkor, ha teljesen magunk vagyunk futóként. Tudjuk, hogyan találhatunk célokat, amiket meg is tudunk valósítani, ha törik, ha szakad. Azt is tudjuk, hogy bár sok szempontból kényelmesebb versenyen futni, mégsem egyedüli lehetőség. Kreatívabbak és rugalmasabbak lettünk, emiatt pedig tuti, hogy akárhogyan alakul az élet idén, mindig lesznek egyéni céljaink, kihívásaink, mert a futás végtelenül szabad tevékenység!

Runner’s World 2020/06 (digitális verzió)

Runner’s World 2020/06 (digitális verzió)

Arról már sokat olvashattunk, hogy a kávéval és a koffeinnel kapcsolatban bizonyára vannak tévhiteink. Szakértőnk most nagyon alaposan rendet csinál a fejekben. Olvasd el cikkünket a stimulátor hatásról, és a jövőben biztosan megfontoltabban tolod majd a koffeint!

Teljesítménydiagnosztika. Biztosan vannak olyanok, akik első blikkre talán átlapozzák majd ezt a cikket, mert nem szeretnek belemenni a tudományos részletekbe. Van nekik egy jótanácsom! Ne tegyék! Íme egy olyan cikk a teljesítménydiagnosztikáról, amely életszerűen és olvasmányosan járja körbe a témát. Vigyázz! A végén még te is kedvet kapsz!

Hol jobb futni, Japánban vagy Amerikában? Két fantasztikus magyar futó történetén keresztül mutatjuk be, hogy milyen a futóélet a világ két, tőlünk igen távoli pontján. Néha nagyon izgalmas látni, mennyire más a kultúrája a futásnak a különböző kontinenseken, és ennek egyes elemeiből inspirálódhatunk is.

Ezen a télen nem fogunk futóversenyeken részt venni. Vagy mégis? Igen! Összegyűjtöttünk néhány nagyon izgalmas futóeseményt, hogy a járvány idején se maradjunk érmek nélkül.

595 Ft

Virtuális kihívások és események is adottak

Valószínű a virtuális versenyzés olyan új műfaj lett a futás világában, ami nem tűnik el akkor sem, ha ismét lesznek versenyek. Nem is érdemes, hiszen új versenyszámként az „élő” versenyek közé is beilleszthetőek. Így lényegében lehetővé válhat, hogy képzeletben eljuss a világ olyan helyszíneire, ahová személyesen nem, éremgyűjteményedet egzotikus darabokkal tudod kiegészíteni. Szerintünk érdemes a virtuális kihívásokat szemmel tartani továbbra is, mert színesítik a lehetőségek palettáját és garantáltan elfoglalod magad addig is, míg újra kinyílik a világ.

Ha most futsz először télen, tudunk tippeket adni, hogy mire számíts és mire figyelj az edzések során: