jóga, sport,

Napi 15 perc jógázásra hatalmas szükséged lesz az ünnepek alatt, méghozzá ezért!

Forrás: Unsplash/Maryjoy Caballero
Könnyű elcsúszni az ünnepek alatt az étkezéssel, ha azonban ez az állapot több napig is tart, nemcsak az energiaszinted csökken drasztikusan, de az emésztésed is lassul, és a puffadással is számolni kell...

Nem egyszerű feladat az ünnepek alatt okosan étkezni, pláne 2020-ban, amikor a nagy sétákon kívül nem sok lehetőség van kimozdulni otthonról. Ezt viszont nem érdemes mellőzni: ha nincs kedved a szokásos futásokhoz, napi szinten iktassátok be a sétát az ünnepek alatti időszakba is, a mozgás ugyanis nagyon jót tesz a kissé lelassult bélműködésnek is.

Csak úgy, mint a jóga! Hidd el, nagyon sokat számít, ha reggelente - vagy amikor épp el tudsz szakadni 15-20 percre a családtól - beiktatsz pár, kifejezetten olyan gyakorlatot, amik fantasztikusan hatnak az emésztésre, és kiválóak puffadás ellen. A mély légzés, a hasi szerveket célzó nyújtások és csavarások mind hasznosak a gázok, puffadás, székrekedés ellen - ha pedig ezek a kellemetlenségek megszűnnek, az energiád is jóval több lesz.

Kezdőként is bátran végezheted őket, és biztos lehetsz benne, hogy a tested hálás lesz érte. Mutatjuk is azt az 5 gyakorlatot, amik nagyon sokat segítenek a jobb emésztésért és közérzetért!

#vegyélhazait: Női sport / jóga leggings – Tropic mintás- PATENT DUO, méret: M

#vegyélhazait: Női sport / jóga leggings – Tropic mintás- PATENT DUO, méret: M

NŐI LEGGINGS M-ES MÉRETBEN

A Slowfashion mozgalom magyar képviselője a “Patentduo” nagy gondot fordít a magas minőségre, hogy sport nadrágodat több évig is viselhesd.

A PatentDuo speciális, technikai anyagból készült, bokáig érő, hosszú nadrágjai kiválóan használhatók sportoláshoz (jógához, futáshoz, tornához), vagy akár hétköznapi viseletre is.

A technikai anyag speciális légáteresztő, nedvességelvezető tulajdonságú. A PatentDuo új őszi mintája, a tropic minta, a minta speciálisan egyedileg tervezett, limitált darabszámban készül.

Ha S-es méretben keresed, ITT találod

Ha L-es méretben keresed, ITT találod

Hozzá illő sportmelltartót ITT találsz!

A termék limitált számban elérhető webshopunkban!

13500 Ft

Tehénpóz - Macskapóz

A kézfejek a vállak alatt, a térd a csípő alatt legyen. Vegyél egy mély levegőt, homoríts egy nagyot úgy, hogy az ég felé emeled a mellkasodat, nyitod a vállakat. Fújd ki a levegőt, miközben domborítani kezdesz, a hátad felső részét tolod felfelé, a tekintetedet a köldöködre helyezed, a kezedet és a lábadat pedig a földbe nyomod - ez a macskapóz. 10x ismételd meg. A belélegzés ezekben a pózokban masszírozza a szerveidet, felváltva összenyomja és meghosszabbítja a beleket, friss vért juttatva a hámsejtekbe, amelyek felelősek a bél egészséges működéséért.

Lefele néző kutyapóz

Helyezkedj el palánk pózban, a kéz a vállak alatt, a has legyen behúzve, a nyak a gerinc meghosszabbítása. Ezután a core izmok segítségével nyomd a csípőt felfelé, koncentrálj arra, hogy a hátad egyenes legyen, nyújtózz meg minél jobban, a fenékkel törekedj felfelé, a sarkakkal lefelé. 10 mély légzésig maradj benne a pózban, és próbáld a köldöködet minél jobban behúzni minden egyes belégzéskor.

Háromszögtartás

Több verziója is van az úgynevezett Trikonászanáknak - mutatjuk most az alap variációt. Fontos, hogy a törzs ebben a gyakorlatban kimozdul az egyensúlyból az egyik oldalra, így a hasizmok keményen dolgoznak közben, hogy megtartsák a tested - ezért is nemcsak az emésztésre van remek hatással, de a derékbőségedre is! Mindkét oldalon érdemes 1-1 percig megtartanod!

Csónakpóz

Nem csak fantasztikusan megedzi a hasizmokat, de erőteljes nyomást gyakorol a hasi szervekre is, ezáltal az emésztést is serkenti. Kezdők hajlított térddel, haladók nyújtott lábbal bátran végezhetik, eleinte 3x5 légzésig érdemes kitartani a pózt!

Fuss és Főzz

Fuss és Főzz

A sportolók életében rendkívül fontos a megfelelő táplálkozás, hogy edzés terved valóban teljesülni tudjon. A Fuss & Főzz a Runner’s World Magazin hasábjain megjelent legjobb recepteket tartalmazza!

 

3995 Ft

4995 Ft

Gerinccsavarás

A csavarások legfőbb előnye, hogy serkentik az emésztést, de remekül edzik a gerincet, enyhítik a hátfájást, és akítvabbak lesznek tőlük a méregtelenítési folyamatok. Mutatjuk az egyik leghatékonyabb csavarást: 1-1 percig maradj benne mindkét oldalon!