futás,futás az utazásodon,nyaralás

4 tipp, hogy kimaxold a nyaralós futásokat

Forrás: Getty Images
Ha szeretsz futni a vakációd alatt, akkor érdemes pár tanácsot betartani, hogy ne menjen a pihenés rovására, ne ess ki az edzésből, jól érezd magad és pozitív élmény legyen!
  • Az első és legfontosabb a biztonságod: semmiképpen se indulj útnak a nélkül, hogy ne faggatnád ki a recepciós vagy tulajt a szálláshelyen. Lehet, hogy szép a közeli erdő, de ha többször történt arra atrocitás, inkább ne fuss oda. Kérj a recepcióstól térképet, pár tanácsot, és persze már előre is kutathatsz útvonalakat otthon.

  • Ne felejtsd el, hogy más a kultúra: ha olyan helyen nyaralsz, ahol nem illik a nőknek mini topban és sortban futni, akkor vagy bírd ki melegebb ruhában, vagy fuss a klimatizált teremben. Bárhova is utazol, nézz utána, hogy mit szabad és mit nem, nehogy kellemetlenség érjen.

  • Figyelj a hidratációra: a legtöbben általában a hazainál melegebb helyre utaznak nyaralni. Ha te is közéjük tartozol, figyelj oda nagyon a megfelelő folyadék fogyasztásra. A szervezetednek sokk lehet, hogy egyszer csak egy jóval melegebb helyen futsz. Emiatt igyál több vizet, és ha amúgy nem szoktál sportitalokat fogyasztani, most talán érdemes lehet!

  • Ne pörögd túl: Persze, ha a vakációd éppen mondjuk a maratonod előtt 4 héttel van, akkor igenis be kell alaposan tartani az edzéstervedet, és nincs nyafogás! Viszont azért ez a ritkább eset: ilyenkor nyugodtan pihenj többet, fuss óra nélkül, örömből, állj meg fotózkodni, vagy csak bámulni a tájat. A lényeg, hogy úgy fuss, ahogy jól esik, ne teljesítménykényszerből

  • Ha nincs kedved annyit futni, mint alapból szoktál egy héten, de nem akarsz ellustulni sem, akkor helyettesítsd úszással, bringázással vagy túrázással, és megmarad szépen az állóképességed. Reggelente pedig egy kis erősítő edzést is megejthetsz, jó érzés aktívan kezdeni a napot, főleg, ha nem kell korán kelned, és utána munka sincs!