terepfutás

3 tipp, ami a nyári terepfutásokat komfortosabbá teszi

Forrás: Getty Images
Terepen futni minden évszakban szuper, hiszen a természetben való mozgás extrán feltölti a testet és a lelket. Amikor pedig megérkezik a tavasz, és zöldbe borul a táj egészen elképesztő hatással lehet rád.

Nyáron kifejezetten ajánlott gyakran futni az erdőben, hiszen ha beüt a nagy meleg, sokkal komfortosabb a fák árnyékában sportolni, mint a tűző napon, a forró betonon. Viszont van pár dolog, ami kellemetlenné teheti ebben a szezonban a futást, viszont megoldást is találni rájuk!

  • Megfelelő hidratálás
    Az év minden napján fontos odafigyelni a megfelelő hidratáltságra, de a tavasz-nyári szezonban ez kiemelt szerepet kap. Ilyekor akkor is legyen nálad víz, ha csak mondjuk 8 kilométeres körre mész ki. Több sportszergyártó termékkínálatában találni úgynevezett soft kulacsokat, amik ha kifogynak, kicsire össze tudod gyűrni, és betömheted a zsebedbe. Ez ráadásul egy környezetkímélő megoldás is, hiszen ezeket a kulacsokat nem dobod el, és számtalanszor használhatod.
  • Vigyázat, kullancsok!
    A kullancsok ellen védekezni szinte már kötelező, és ha nem szereted a kémiai anyagokat, akkor neked találták ki a TICKLESS Run vegyszermentes ultrahangos kullancsriasztót, amit csak rá kell tenned a cipődre, és ultrahangos impulzusok hatásával távolt tartja a kullancsokat! Környezetbarát megoldás, újratölthető, ráadásul éjszakai fény funkcióval is rendelkezik, ha esetleg a sötétben támadna kedved futni

Főszerkesztőnk, Birta Brigi a tavalyi szezonban végig tesztelte a terméket, és nagyon meg volt vele elégedve.

„Engem nagyon szeretnek a kullancsok sajnos, minden évben találok legalább egyet magamban. Igyekeztem mindig fújni magam kullancsriasztókkal, de természetesen előfordul, hogy az ember ezt elfelejti. A TICKLESS Run-ban pont azt szeretem, hogy ott van a cipőmön, így nem kell minden egyes futás előtt ezzel foglalkozni, csak amikor feltöltöm. Nagyon jól rögzíthető, észre sem veszem, hogy ott van.”
  • Kidörzsölődés
    Nem csak terepen, de a tavasz-nyári időszakban, amikor többet izzadunk, sokaknál megjelenik az állandó kidörzsölődés, ami megkeserítheti a futásokat. Ha nincs bevált kidörzsölődés elleni krémed, próbáld ki a shea vajat! Futás előtt kend be azokat a területeket, amiket könnyen irritálódnak, mert nem csak védi, de ápolja is a bőröd. Futás után használj aloe vera spray-t, ami megnyugtatja és szintén ápolja. Ha például a pulzuspánt okoz problémát, egy-egy alkalommal, amikor tudod, hogy többet fogsz futni a megszokottnál, le is ragaszthatod az állandóan kisebesedő részeket, ezzel megelőzve a bajt.

Szuper futásokat kívánunk!