edzés,comberősítés,mozgás,sport

3 mozgásforma, ami észrevétlenül erősíti a combizmaidat

Forrás: Getty Images
A nagy hidegben nehezebben szánod rá magad a futásra, de azért szeretnéd, hogy a combjaid jó formában legyenek, mire megkezdődik a tavaszi futószezon? Addig is, amíg korán sötétedik és repkednek a mínuszok, próbál ki a következő, a combokat fókuszba helyező és erősítő mozgásformákat!

Spinning

Mindegy, hogy spinning, spin racing vagy indoor cycling, a lényeg ugyanaz: ezek a biciklis órák amellett, hogy szuper kardió edzések, a combokat nagyon alaposan megdolgoztatják. Ha ügyesen variálsz a hegymenetekkel, a sprintekkel, és keményen végig csinálod az edzéseket, biztos, hogy futáskor is érzed majd a bringázás hatását. Sőt, a térdeknek kifejezetten jót tesz ez az edzésforma!

spinning,indoor cycling,biciklizés
Forrás: Gettyimages
Irány a spinning óra!

Astanga jóga

Itt az ideje belevetni magad az Astanga világába, ha a nyújtás mellett kőkemény erősítésre is vágysz. Az Astanga gyakorlatsor számtalan ászanája alaposan megdolgoztatja a combizmaidat, és a statikus gyakorlatoknak hála, az izomláz is garantált. De a fantasztikus az, hogy az erősítés mellett a nyújtás is hatalmas hangsúlyt kap egy ilyen órán!

Korcsolyázás, síelés

Ha tél, akkor síelés: nem kérdés, hogy az élvezeti értéke mellett komoly kardióedzés is, ahol a combok kapják a legnagyobb szerepet. Ha a futás helyett télen síeléssel, esetleg korcsolyázással edzel futás helyett, a combjaid garantáltan rendben lesznek, de egy dologra figyelj: érdemes rákészülnöd a síszezonra guggolásokkal, kitörésekkel, hogy a combizmaid bírják a strapát!