hasizom,edzés

Hasizom edzés otthon: 3 gyakorlat, ha szívből gyűlölsz plankelni

Forrás: Getty Images
Maradsz az otthoni edzésnél, és a lakásban szeretnél hasizomra edzeni? Netán futás utánra kell még pár gyakorlat, amik segítenek a laposabb, izmosabb has elérésében? Mutatunk néhány hasznos gyakorlatot!

Hasizom edzés otthon? Nagyon, de nagyon hasznos, de nem mindegy, milyen gyakorlatokat végzel. Otthon érdemes az egyszerű, de hatékony feladatoknál maradni, megtanulni pár olyan mozdulatot, amiket tökéletesen tudsz kivitelezni. A plank és variációi a legnépszerűbb gyakorlatok között vannak, de megértjük, ha ki nem állhatod őket.

Addig is, amíg megszeretsz plankelni - mert tényleg csodaszép hasizmokra tehetsz szert vele - mutatunk 3 hasizomedzést, aminek csak anyi köze van a palánk pózhoz, hogy ezek is nagyon szuperek a core izmokra.

Döglött bogár (Dead Bug)

A klasszikus felülések és hasprések már a múlté! Helyezkedj el hanyattfekvésben, a karokat nyújtsd a mellkas fölé, a lábakat emeld meg, a térdek legyenek derékszögben a talajjal. Nagyon figyelj, hogy a derekadat végig szorítsd a talajra! Lassan az egyik lábadat nyújtva engedd a talaj fölé, majd hozd vissza, és jöhet a másik. Figyelj arra, hogy a derékszög végig megmaradjon, a lábat pedig vidd minél lejjebb.

Nehezítésként a karokkal is dolgozhatsz: ha a jobb lábat nyújtod, a bal karral nyújtózkodj a talaj fölé. Sőt, egy picit a felsőtesttel is felemelkedhetsz, de a fejet maximuma törzs vonalában tartsd. Végezz el 3x50 döglöttbogár-gyakorlatot!

1000 Edzéstipp futáshoz

1000 Edzéstipp futáshoz

Ha elszántad magad, már meg is tetted a legfontosabb lépést a futóvá váláshoz. Amire ezen kívül szükséged lesz, azt mind megtalálod a Runner’s World első könyvében. 1000 tippünk végigvezet az első lépéstől az első versenyig vezető úton.

 

1990 Ft

2490 Ft

Törzsemelés lábujjérintéssel (Toe Reach)

Az egyenes és a ferde hasizmokat is megedzi ez a gyakorlat. Feküdj a talajra, a lábakat nyújts ki, a karokat zárd a mellkas előtt. Emeld meg az alhas erejével a felsőtestedet, és próbáld a lábujjakat érinteni, majd lassan gördülj vissza. Ha haladó vagy, ebből mehet 3x30 emelés. Ha elsőre sok a gyakorlat, nyújtott láb helyett a talpak legyenek a talajon, és a térdeket próbáld érinteni.

Hasprés biciklizéssel

A ferde hasizmok is nagyon intenzíven dolgoznak a "bicajozós" gyakorlat alatt: feküdj hanyatt, a bal lábadat húzd a mellkashoz, a másikat nyújtsd ki, és körülbelül zárjon be 45 fokos szöget a talajjal. Emeld meg a felsőtestedet, és amikor magadhoz húzod a bal térdet, próbáld a jobb könyökkel megérinteni, majd jöhet a másik oldal. Minél magasabban van a láb, annál könnyebb, így ha nehezítenél, a lábak menjenek a talaj fölé. 3x50 mehet ebből is!