futó célok,maraton,első maraton,jövő évi célok,motiváció

2019 újratöltve - 2020 vizionálva

Forrás: Getty Images
Van, aki az első maratonját futotta idén. Az első maraton különleges élmény. Az ismeretlent meghódítani egyébként is izgalmas és motiváló kihívás bármiről is legyen szó. Gerse Gábornak, a kiadó kreatív igazgatójának a maraton volt az idei nagy futós vállalása, ami olyannyira jól sikerült, hogy nincs megállás jövőre sem.

RW: Futóként hogyan telt az éved?

Gerse Gábor: Hobbim a karate, rendszeresen edzem és kiegészítésként szoktam futni is. Az idei év mégis máshogy indult, mert elhatároztam, hogy lefutom a maratont. Félmaratont már sokszor futottam, de a maraton elérhetetlennek tűnt. Február végén kezdtem el a felkészülést Kropkó Péter többszörös triatlon bajnok útmutatásai alapján. Heti három futóedzést iktattam be, havonta kb. 100 km-t futottam. Az őszi Spar Budapest Maratont tűztem ki célul. Nem túl jó idővel, a végén vádligörccsel, de teljesítettem. Kettős érzés volt bennem a célba érkezést követően. Egyrészt örültem, hogy sikerült, másrészt bosszantott a tervezettnél gyengébb idő. Idén ez volt a legemlékezetesebb futásom.

Gerse Gábor: ''Most a téli időszakban alapozó futásokkal szinten tartom magam...''

RW: Mi volt a legemlékezetesebb pillanatod?

GG: A legemlékezetesebb pillanat az volt, mikor a maratonon, a célegyenesben dübörgött a Bonanza Banzájtól az Induljon a banzáj!

RW: Mit tervezel jövőre?

GG: A maraton után elhatároztam, hogy jövő tavasszal ismét nekivágok. Most a téli időszakban alapozó futásokkal szinten tartom magam, februárban keményen elkezdem a heti három futóedzést. A tavaszi maraton után, a céges csapattal körbefutjuk a Balatont. Tervezem azt is, hogy több futórendezvényre elmegyek félmaratont futni.