futás,maraton

Maraton, kőkeményen: 3 gyerekkel ért célba az édesanya

Forrás: runnersworld.com
Már önmagában is kőkemény dolog lefutni egy maratont, de úgy megtenni - persze futva - a több, mint 42 km-t, hogy közben három gyereket tolsz magad előtt egy babakocsiban, ahhoz kicsit tényleg szupererő kell.

Ez pedig biztosan megvan a montanai Cynthia Arnoldnak, aki pár napja lefutotta ezt a távot úgy, hogy közben egy futóbabakocsiban tolta maga előtt a 6, 4 és az 1 éves gyermekét. Apropó, babakocsi: ha esetleg próbáltad már, biztosan tudod, hogy sokkal nehezebb így futni, mint egyedül. Viszont ha megtanulod, milyen hibákat ne kövess el közben, akkor nagyon élvezetes a dolog, és nem csak neked: általában a picik is imádják ezt a mozgást.

Cynthia tavaly fantasztikus sikert ért el a férmaratonon, de ezzel nem elégedett meg: július közepén 3:11 alatt eljesítette a Missoula Marathont, méghozzá úgy, hogy babakocsiban tolta maga előtt 3 gyermekét. Ezzel még nem hivatalosan (mert a hivatalos határozat már csak napok kérdése), de megdöntött egy Guiness rekordod, hiszen jelenleg nincs nála gyorsabb nő, aki 3 gyerekkel jobb időn belül teljesíti a maratoni távot.

Tavalyhoz képest a 35 éves anyuka megduplázta a távot, sőt, sokkal keményebben kellett futnia, hiszen a gyerekei egy évvel öregebbek lettek, és a súlyuk is jelentősen több lett. A 3 gyerek és a babakocsi egyébként nagyjából 83 kiló, a nő teljesítménye így még hihetetlenebbnek tűnik.

A futómami tavaly télen kezdett edzeni a maratonra, és általában egyedül futott, csak néha indult útnak futóbabakocsival, és ha így is tett, maximum 16K-t futott le egyszerre.

Cynthia a verseny után elmondta, a gyerekek imádják a futást, persze amikor épp nem alszanak el a kocsiban. Az anyuka azt is elárulta, miben változtatta meg a futását az, hogy gyerekekkel edz:

Egyedül lefutni egy versenyt - ez most olyan egyszerűnek tűnik. Érdekes látni magamon, mennyire átalakította az anyaság a gondolkodásokat. Régebben tiszta ideg voltam egy verseny előtt, most meg a stresszelés az utolsó, ami ilyenkor az eszembe jut.

Cynthia azt tervezi, hogy ősszel egyedül indul maratonon, ám a futókocsi megmarad, hiszen ki tudja, mikor szeretne az egyik gyerek még vele futni. És hogy érdemes -e belevágni a futóbabakocsis edzésbe? A futómami szerint mindenképp!

Ezer pozitívuma van a futóbabakocsis futásnak. Különösen azoknak fontos, akik egyébként is futottak a szülés előtt, ez ugyanis egy remek eszköz arra, hogy akkor se adjuk fel, amit szeretünk, ha szülők leszünk. A futókocsi szabadságot ad az edzéshez!