Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés
Kép
Hírek

Elmarad az idei Spartathlon

A szervezők szűkszavú közleménye tegnap jelent meg a hírrel kapcsolatban.

2020. szeptember 4.

Kép
Hírek

UTMB Projekt – Breaking 20

Ma délután 6 órakor rajtolt volna az idei UTMB, amit a koronavírus-járvány miatt le kellett mondaniuk a szervezőknek. Ám van egy futó, aki elhatározta, hogy így is nekivág a körnek.

2020. augusztus 28.

Kép
Hírek

Többszöri időpont módosítás után törölték a Párizs Maratont

Április 5-ről először októberre, majd novemberre tolták a versenyt, most pedig lemondták a szervezők.

2020. augusztus 13.

Kép
Hírek

Elmaradhat teljes egészében a tokiói olimpia?

Bár még 12 hónap van az idei évről 2021-re halasztott tokiói nyári játékokig, a járvány világszintű helyzetének alakulása miatt, a sajtó már most foglalkozik azzal a gondolattal, hogy a következő olimpia a 2024-es párizsi lehet.

2020. augusztus 10.

Kép
Hírek

Eldőlt az idei London Maraton sorsa – csak elit futók indulhatnak a 40. versenyen, Kipchoge és Bekele jelezte indulási szándékát

Az utolsó idei nagyszabású maratoni versenyt sem rendezik meg hagyományos lebonyolítás szerint. 45 000 futónak várnia kell jövő októberig, hogy ismét elrajtolhassanak a brit főváros legnagyobb nyílt futóversenyén.

2020. augusztus 7.

Kép
Hírek

Törölték a Chicago Maratont, ezzel a harmadik nagy amerikai maraton is elmarad

A World Marathon Majors sorozat amerikai versenyei közül Chicago az utolsó a sorban a törölt versenyeket illetően.

2020. július 14.

Kép
Hírek

A Párizs Maratont ismét elhalasztották

Az áprilisi eseményt második alkalommal tették új időpontra.

2020. július 8.

Kép
Hírek

Van még remény az októberi London Maratonra?

Annak ellenére, hogy az Egyesült Királyságban is lazították a koronavírus miatti korlátozásokat, még mindig bizonytalanság övezi, hogy megtartható lesz-e a London Maraton.

2020. június 23.

Kép
Hírek

A Párizs Maratont ismét elhalasztották

Az áprilisi eseményt második alkalommal tették új időpontra.

2020. július 8.

Kép
Hírek

Van még remény az októberi London Maratonra?

Annak ellenére, hogy az Egyesült Királyságban is lazították a koronavírus miatti korlátozásokat, még mindig bizonytalanság övezi, hogy megtartható lesz-e a London Maraton.

2020. június 23.

Kép
Lélek

Neked miért hiányzik a verseny és a versenyzés?

Ez az év a legkülönösebb futó év, amelyre emlékszem az elmúlt 20 évből...

2020. május 4.

Kép
Hírek

A világ első számú terepversenye: az UTMB megrendezése is veszélybe került

Ugyanis a francia miniszterelnök úgy döntött, hogy szeptemberig semmilyen sportrendezvényt nem lehet megtartani.

2020. április 29.

Kép
Lélek

„A futás még jobban felértékelődött”

Vallja Janek Noémi, a tavalyi Ultra-Trail Hungary női első helyezettje, ám ezt biztosan sok futó gondolja ugyanígy a jelenlegi helyzetben. Mondhatnánk, hogy kiváltság, ami persze nem igaz, hisz a futás bárki számára elérhető – még most is.

2020. április 1.

Kép
Hírek

„Próbálom a mozgás örömét jobban megragadni a futásban a teljesítmény helyett”

Mondja Csere Gáspár hosszútávfutó olimpikonunk, aki számára - Erdélyi Zsófihoz hasonlóan – jól jött a tokiói olimpia halasztása. A 28 éves atléta futóéletét egészen átszabta a koronavírus okozta helyzet, amiből igyekszik ő is a legtöbbet kihozni.

2020. március 31.

Kép
Edzés

„Megkönnyebbülés, hogy az olimpiát elhalasztották”

Erdélyi Zsófia második kisfia születése óta lényegében a tokiói olimpiára készült. Sokféle problémával kellett megküzdenie az elmúlt időszakban, ezért az olimpiai kvótát idén tavasszal szerette volna megszerezni, ami a koronavírus miatt kialakult helyzetben lehetetlenné vált. Érthető módon számára ezért is jó hír az idei olimpia halasztása.

2020. március 30.

Kép
Edzés

„Rettenetesen hiányoznak a találkozások a hegyeimmel…”

Takács Krisztián Csipi, aki a 150 km-es börzsönyi Körön a legtöbbször ért célba, szinte minden hétvégén futott valamilyen rendezvényen. Ebben az elfoglaltságában teljes mértékben megakasztotta a koronavírus, ám ettől függetlenül az edzések nem maradtak abba, sőt a terveket sem írta felül semmi, csupán néhány hónappal későbbre csúsznak.

2020. március 26.

Kép

„Nem látjuk a végét és szinte napról napra változik minden”

Mondja Lubics Szilvia háromszoros Spartathlon győztes, kiváló ultrafutónk a koronavírus okozta helyzetre reagálva.

Kép

„Eljön az az idő, amikor majd újra élvezhetjük a futóversenyeken megélt örömöket…”

Bódis Tamás a tavalyi Spartathlon győztese úgy gondolja, sok erőt lehet meríteni ebből az időszakból is. Ugyan a célok kicsit távolabbra kerültek, ám a hozzájuk vezető út semmit nem változott, legfeljebb több időd lesz jobbá válni!

Kép

Félmaratont futott a saját lakásában a pécsi futó

Nálunk is megérkezett a híre az első beltéri futás történetének.

Kép
Hírek

„Próbálom kihozni ebből a nehéz helyzetből, amit lehet”

Maráz Zsuzsi, kétszeres Spartathlon, háromszoros Ultrabalaton győztes terveit is átalakították a koronavírus miatt törölt versenyek, ám ettől függetlenül kitartóan folytatja az edzésmunkát, miközben a fókusz nála is a vírusra került.

2020. március 23.

Kép
Edzés

„A csoportos edzések hiányoznak a legjobban”

Mondja Belus Tamás, a tavalyi UTH első helyezettje, akit arról kérdeztünk, hogyan formálta át az életét futóként a koronavírus kitörése.

2020. március 20.

Kép
Hírek

Az UTH még kérdéses, bár Csanya már felkészült arra is, hogy idén nem lesz

Csanya volt az egyik első hazai szervező, akinek versenyt kellett törölnie a koronavírus miatt. A Vértes Terep Maraton most vasárnap, március 22-én lett volna és körülbelül 900 futó indult volna rajta. A világjárvány miatt kialakult helyzetről kérdeztük és arról, hogy mi várható az UTH-val kapcsolatban.

2020. március 18.

Kép
Lélek

Benned mi változott a hazai koronavírus-járvány kitörése óta?

Nagyot változott a világ az elmúlt hét alatt. Március 7-én még a Bükki FunRunon futottam, ami szezonnyitó edzőverseny volt számomra. A tavaszi idény első és egyetlen versenye…

2020. március 17.

Kép
Edzés

Jaj oda a célversenyem, avagy hogyan vészeld át ezt az időszakot futóként?

Folyamatosan érkeznek a hírek arról, hogy újabb és újabb versenyek maradnak el Európa szerte és itthon is. Ilyet az elmúlt 20 év során nem tapasztaltam, valószínű korábban sem volt erre precedens, de arról nem tudok beszámolni.

2020. március 12.

Kép
Hírek

Az első nemzetközi viadal, amely a koronavírus áldozatául esett

A lengyelországi Gdynia-ban rendezték volna meg március 29-én a 2020-as félmaratoni világbajnokságot, melyet a koronavírus terjedése okán fennálló folyamatos bizonytalanság miatt őszre halasztottak.

2020. március 12.

Kép
Hírek

Elmaradnak az 500 főnél nagyobb létszámú kültéri események Magyarországon is, a nagyobb tavaszi futóversenyeken nem indulhatunk

Világjárvánnyá nyilvánította a koronavírust az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ma, illetve veszélyhelyzetet rendelt el a kormány, amelynek vonatkozásában az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényeket betiltották, mindez számos hazai futóversenyt és túrát érint.

2020. március 11.

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem