Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés
Kép
Lélek

42 ezer lépés a szülésért

Egy szokatlan futás lesz vasárnap a Margitszigeten. "Futás a szülésért, a választás szabadságáért, az esszenciális női erő, a női minőség felemelkedéséért." Amolyan „gyógyító” futás. Női kezdeményezés, de nem csak nők számára.

2020. november 20.

Kép
Lélek

Futóanyák - akikre valaki(k) mindig nagyon-nagyon várnak

Az egyik legkedvesebb témát dolgoztam fel: anyaság, futás, munka, vágyott célok, a sportolásunk gyerekeinkre gyakorolt hatásai. Magam is ebben élek több, mint 8 éve és nem mondom, olykor piszkosul nehéz. Éppen ezért is ad iszonyúan sok erőt egy jól sikerült edzés az őszi erdőben vagy egy beteljesült futócél sok-sok hónapnyi edzésmunkát követően.

2020. november 12.

Kép
Edzés

7 tipp, hogyan találd meg az egyensúlyt anyaként és futóként - Emelie Forsberg terepfutótól

A Norvégiában élő svéd terepfutónő tíz éve, hogy a legmagasabb szinten űzi azokat a sporttevékenységeket, amikbe belefogott: terepultra, hegyi futás, skyrunning, vagy akár a túrasí. Tavaly tavasszal lett édesanya, azóta bőséges tapasztalatot halmozott fel ma már 15 hónapos lánya mellett abban, hogyan lehet összehangolni a futást és az anyaságot.

2020. augusztus 27.

Kép
Edzés

5 tipp, hogyan fuss, ha gyermekeid mindig veled vannak

Gyakorló szülők tudják, hogy a nyári időszak nem egyszerű a napi szinten sportoló szülők szemszögéből sem. Mégsem lehetetlen, hogy ilyenkor is gyűljenek a kilométerek!

2020. augusztus 18.

Kép
Lélek

Nekem a futás…

Nekem a futás múlt és jelen, s remélhetőleg a jövő is.

2020. június 3.

Kép
Edzés

„A szívem odakint van a hegyek között”

Mondja a svédek egyik leghíresebb és legeredményesebb terepfutója, Emelie Forsberg. Az otthonában, Norvégiában készült kisfilmben mesélt gyermekkori álmáról és arról, hogyan kapcsolódik egész élete a természethez.

2020. május 14.

Kép
Lélek

HELLÓ ANYÁK!

Másfél hónapja, hogy itthon rostokolunk. A gyerekeknek nincs suli és ovi, a munkavégzést egy az egyben itthonról oldjuk meg…

2020. május 3.

Kép
Edzés

„Megkönnyebbülés, hogy az olimpiát elhalasztották”

Erdélyi Zsófia második kisfia születése óta lényegében a tokiói olimpiára készült. Sokféle problémával kellett megküzdenie az elmúlt időszakban, ezért az olimpiai kvótát idén tavasszal szerette volna megszerezni, ami a koronavírus miatt kialakult helyzetben lehetetlenné vált. Érthető módon számára ezért is jó hír az idei olimpia halasztása.

2020. március 30.

Kép
Edzés

„Az eddiginél is jobban vágyom a hajnali erdő nyugalmára”

Mondja Tiricz Irén, aki három gyermekes anyaként kezdett rendszeresen futni, idővel pedig olyan pályacsúcsot futott a Piros 85-ön, amit megközelíteni sem igen tudnak a hazai női sporttársak. Az erdő közelsége miatt nem gond számára most sem, hogy olyan helyen fusson, ahol a leginkább otthon érzi magát futóként.

2020. március 27.

Kép
Lélek

Benned mi változott a hazai koronavírus-járvány kitörése óta?

Nagyot változott a világ az elmúlt hét alatt. Március 7-én még a Bükki FunRunon futottam, ami szezonnyitó edzőverseny volt számomra. A tavaszi idény első és egyetlen versenye…

2020. március 17.

Kép
Lélek

A futás ragyogóvá tesz!

Nem mindig egyszerű elfogadni a tökéletlen külsőt. A futás segít, ebben biztosíthatunk.

2020. február 5.

Kép
Lélek

Kapaszkodva minden motivációs szálba, hogy elinduljak és csináljam

Délután fél öt fele jár az idő, elkezdek szedelőzködni. Kint szakad az eső, hangosan kopog minden egyes vaskos csepp a terasz polikarbonát tetején, mintegy biztosítva engem arról, ma ezt nem úszom meg szárazon…

2020. január 29.

Kép
Lélek

„Arra gondolok, ha nincs ott az edzéstervemben a mai futás, nem indulok el”

Kicsivel reggel 7 után indulok. Fejlámpa van a fejemen, amire valójában már nincs is szükség. Hideg van, a levegő párás, 100 méter után már emelkedik az út. Kapkodom a levegőt, még nem történt meg a szervezetem adaptációja.

2020. január 4.

Kép
Edzés

Hogyan volt idén…legek, versenyek, edzések, jó és rossz pillanatok

Napok óta halogatom, hogy nekiveselkedjek az idei évzáró írásomnak. Szeretnék jó hangulatú, mosolygós sorokat „papírra vetni”. Őket vártam…eddig hiába.

2019. december 28.

Kép
Edzés

„Olyan, hogy nincs kedvem futni, szinte sosincs” – Horváth Renivel, az idei Korinthosz női győztesével beszélgettünk

Horváth Reni nevére a Korinthosz után figyelhettünk fel jobban, miután első lett a női mezőnyben a 160 km-es távon. A fiatal, 32 éves futó pályafutása nem is oly régmúltú, ráadásul hamar csöppent bele az ultratávok izgalmas világába.

2019. november 25.

Kép
Edzés

A börzsönyi Kör és mindenféle kapcsolódó történések, gondolatok

152 km / 7200 méter szint, 30 óra: ez A Kör a Börzsönyben van. 2013-ban kezdődött A Kör története. Csanya és Erdei András találták ki. Az indulás óta 42 szintidőn belüli teljesítés született és 28 sikertelen próbálkozás.

2019. október 4.

Kép

Anyaság és futás – működhet együtt?

Újra és újra visszatérő téma. Vajon hogyan hozható össze a két dolog? Pláne, ha már korábban is futottál, pláne, ha profi sportoló vagy komoly célokkal.

Kép

Emelie Forsberg, a svéd terepfutó klasszis indul az idei CCC-n

Emelie márciusban adott életet első gyermekének, a CCC lesz az első hosszabb vállalása, amióta anya lett.

Kép

A futó anyukák kétharmada érzi magát bűnösnek, ha futni megy

Pedig fontos, hogy példát mutassanak!

Kép
Lélek

Anyák napi hangolódó - Debreczeni Dórával

Debreczeni Dóra, az Adidas Runners Budapest csapatkapitánya közel 2 éve, kisfia születése után kezdett rendszeresen futni.

2019. május 5.

Kép
Lélek

Anyák napi hangolódó – Tiricz Irénnel

"A lányaim születése után kezdtem futni. Eleinte csak azért, hogy kimozduljak otthonról és visszanyerjem a szülés előtti formám. Nem gondoltam, hogy ennyire az életünk részévé válik." – mondja Tiricz Irén, a magyar terepfutó válogatott tagja, mellesleg három kislány anyukája.

2019. május 4.

Kép
Hírek

4 Deserts Namib Race - Lubics Szilvia a célban!

Lubics Szilvia célba ért a 4 Deserts sorozat Namíbiában megrendezett versenyén. Szilvi a harmadik helyen futott be a női mezőnyben!

2019. május 4.

Kép
Lélek

Anyák napi hangolódó – Erdélyi Zsófiával

Erdélyi Zsófia két kicsi gyermek anyukájaként is azon munkálkodik, hogy olimpiai kvótát szerezzen maratoni távon a jövő évi tokiói olimpiára. Nincs könnyű helyzetben és ezt abszolút szerethetően nyilvánosan is vállalja, de töretlen optimizmusa és önmagába vetett hite, újra és újra erőt ad számára a folytatáshoz.

2019. május 4.

Kép
Lélek

Anyák napi hangolódó – Lubics Szilviával

Mielőtt még nekivágott volna a Namib-sivatagnak, Lubics Szilvia megosztotta velünk a futás és anyasággal kapcsolatos gondolatait. Ma egyébként pihenőnapja volt a tegnapi 85 km-es menet után, de holnap folytatódik a verseny, még 2 nap van hátra.

2019. május 2.

Kép
Lélek

Anyák napi hangolódó – Rozsnyai Lillával

A közelgő anyák napja apropóján futásban (is) sikeres anyukákat kérdeztünk arról, hogy számukra mit jelent anyaként futni.

2019. május 1.

Kép
Edzés

Mi kell ahhoz, hogy „jó” Mátrabécet fuss? - Judit beszámolója a Mátrabérc Trailről

Na de mi a „jó”? Kinek mi, ugye… Ez nagyjából elfogadható. Évek óta vágyom a saját „jó” Mátrabércemre, de mindig volt valami oka annak, hogy ez nem realizálódott.

2019. április 23.

Előző oldal
Következő oldal
Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem