Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés
Kép
Lélek

„A futás még jobban felértékelődött”

Vallja Janek Noémi, a tavalyi Ultra-Trail Hungary női első helyezettje, ám ezt biztosan sok futó gondolja ugyanígy a jelenlegi helyzetben. Mondhatnánk, hogy kiváltság, ami persze nem igaz, hisz a futás bárki számára elérhető – még most is.

2020. április 1.

Kép
Hírek

„Próbálom a mozgás örömét jobban megragadni a futásban a teljesítmény helyett”

Mondja Csere Gáspár hosszútávfutó olimpikonunk, aki számára - Erdélyi Zsófihoz hasonlóan – jól jött a tokiói olimpia halasztása. A 28 éves atléta futóéletét egészen átszabta a koronavírus okozta helyzet, amiből igyekszik ő is a legtöbbet kihozni.

2020. március 31.

Kép
Edzés

„Megkönnyebbülés, hogy az olimpiát elhalasztották”

Erdélyi Zsófia második kisfia születése óta lényegében a tokiói olimpiára készült. Sokféle problémával kellett megküzdenie az elmúlt időszakban, ezért az olimpiai kvótát idén tavasszal szerette volna megszerezni, ami a koronavírus miatt kialakult helyzetben lehetetlenné vált. Érthető módon számára ezért is jó hír az idei olimpia halasztása.

2020. március 30.

Kép
Hírek

„Kitartó munkával el lehet érni még az eleinte irreálisnak tűnő céljainkat is”

Gamplett Gábor kétgyermekes családapa, cégvezető, többszörös maratonista, kicsit ultrás és ma már egykönyves író. Bő egy hónapja jelent meg a „Maraton életre és halálra” című könyve. Gábor lassan egy éve a tanítványom, ezért is vártam különös izgalommal a könyv megjelenését, amiről vele beszélgettem a közelmúltban.

2020. március 27.

Kép
Edzés

„Az eddiginél is jobban vágyom a hajnali erdő nyugalmára”

Mondja Tiricz Irén, aki három gyermekes anyaként kezdett rendszeresen futni, idővel pedig olyan pályacsúcsot futott a Piros 85-ön, amit megközelíteni sem igen tudnak a hazai női sporttársak. Az erdő közelsége miatt nem gond számára most sem, hogy olyan helyen fusson, ahol a leginkább otthon érzi magát futóként.

2020. március 27.

Kép
Edzés

„Rettenetesen hiányoznak a találkozások a hegyeimmel…”

Takács Krisztián Csipi, aki a 150 km-es börzsönyi Körön a legtöbbször ért célba, szinte minden hétvégén futott valamilyen rendezvényen. Ebben az elfoglaltságában teljes mértékben megakasztotta a koronavírus, ám ettől függetlenül az edzések nem maradtak abba, sőt a terveket sem írta felül semmi, csupán néhány hónappal későbbre csúsznak.

2020. március 26.

Kép
Edzés

„Nem látjuk a végét és szinte napról napra változik minden”

Mondja Lubics Szilvia háromszoros Spartathlon győztes, kiváló ultrafutónk a koronavírus okozta helyzetre reagálva.

2020. március 25.

Kép
Edzés

Élvezd a nyugodt futásokat…amíg csak lehet!

A koronavírus megakasztotta a normál életvitelt minden tekintetben. Bezártak a közintézmények, a mozik, színházak, ugyan az éttermek még nem teljesen, de ki megy most szívesen oda, ahol idegenekkel kell zárt helyen tartózkodnia.

2020. március 24.

Kép
Edzés

„Nem látjuk a végét és szinte napról napra változik minden”

Mondja Lubics Szilvia háromszoros Spartathlon győztes, kiváló ultrafutónk a koronavírus okozta helyzetre reagálva.

2020. március 25.

Kép
Edzés

Élvezd a nyugodt futásokat…amíg csak lehet!

A koronavírus megakasztotta a normál életvitelt minden tekintetben. Bezártak a közintézmények, a mozik, színházak, ugyan az éttermek még nem teljesen, de ki megy most szívesen oda, ahol idegenekkel kell zárt helyen tartózkodnia.

2020. március 24.

Kép
Edzés

„Eljön az az idő, amikor majd újra élvezhetjük a futóversenyeken megélt örömöket…”

Bódis Tamás a tavalyi Spartathlon győztese úgy gondolja, sok erőt lehet meríteni ebből az időszakból is. Ugyan a célok kicsit távolabbra kerültek, ám a hozzájuk vezető út semmit nem változott, legfeljebb több időd lesz jobbá válni!

2020. március 24.

Kép
Hírek

„Próbálom kihozni ebből a nehéz helyzetből, amit lehet”

Maráz Zsuzsi, kétszeres Spartathlon, háromszoros Ultrabalaton győztes terveit is átalakították a koronavírus miatt törölt versenyek, ám ettől függetlenül kitartóan folytatja az edzésmunkát, miközben a fókusz nála is a vírusra került.

2020. március 23.

Kép
Edzés

„A csoportos edzések hiányoznak a legjobban”

Mondja Belus Tamás, a tavalyi UTH első helyezettje, akit arról kérdeztünk, hogyan formálta át az életét futóként a koronavírus kitörése.

2020. március 20.

Kép
Lélek

Az idei London Maraton margójára

"Szomorú hír, hogy a London Maratont elhalasztották, ám teljes mértékben tiszteletben tartom a döntést, mivel az egészségünk védelme a legfontosabb prioritásunk kell, hogy legyen" – mondja Eliud Kipchoge, a világ elsőszámú maratonistája.

2020. március 19.

Kép
Edzés

Pillanatok alatt reagáltak a közösségi futások állandó szervezői a koronavírus okozta helyzetre

Gyakorlatilag leállt minden ilyen irányú program. Markocsán Sándor, a Runner’s World szakértője és állandó szerzője, olyan edző, aki rendszeresen együtt fut a tanítványaival. Őt kérdeztük arról, hogy a koronavírus miatt, hogyan változott meg az edzői attitűdje és hogyan tudja támogatni a futókat abban, hogy kitartson a motivációjuk.

2020. március 19.

Kép
Hírek

Nincs semmi, ami egy kellemes esős időhöz fogható – mondja Constantina Dita, aki számára mindig sikert hozott, ha esőben versenyzett

A román atlétika „ironwoman-je”, a 2000-res évek egyik legismertebb európai származású futónője hosszú és sikeres karriert tudhat a háta mögött.

2020. március 5.

Kép

Miért futunk, hisz olykor nehéz, máskor fájdalmat okoz, mégis csináljuk!

A Strava készített egy kutatást a felhasználói között, melynek témája: vajon miért futunk?

Kép

Lornah Kiplagat: Egy kép története

Lornah Kiplagat kenyai származású holland atléta, a 2000-es évek egyik legismertebb és legeredményesebb utcai versenyzője. Visszavonulása előtt megnyerte a 2008-as félmaratoni világbajnokságot, melyet Rio de Janeiroban rendeztek meg. Lornah a versenyen készült fotó történetére emlékszik vissza…

Kép

Légy boldogabb futó 2020-ban!

Jújj…milyen sok szomorú arcú, nehéz mozgású futót látni nap mint nap! Pedig óriási dolog, amit csinálunk, ráadásul a legegyszerűbb, legális boldogító SZER-rel élünk!

Kép
Lélek

A futás ragyogóvá tesz!

Nem mindig egyszerű elfogadni a tökéletlen külsőt. A futás segít, ebben biztosíthatunk.

2020. február 5.

Kép
Lélek

„Futás közben elgurult a gyógyszerem, de utánaszaladtam” – te hogyan kerekedsz felül azon, ha eltűnik a kitartásod edzés alatt?

Néha olyan motiváltan és lelkesen indulok el futni, alig várom, hogy teljesíthessem a napi feladatot. Lehet jégeső, 100 fok vagy óriási köd hajnal 4-kor, ha fejben épp ott vagyok, semmi sem tántoríthat el. De persze vannak azok a napok is, amikor tökéletes a hőmérséklet, ragyogó napsütés van, én meg hosszú ideig sertepertélek otthon, mindig valami kibúvót találva, hogy késleltessem az elindulást.

2020. február 3.

Kép
Lélek

Kapaszkodva minden motivációs szálba, hogy elinduljak és csináljam

Délután fél öt fele jár az idő, elkezdek szedelőzködni. Kint szakad az eső, hangosan kopog minden egyes vaskos csepp a terasz polikarbonát tetején, mintegy biztosítva engem arról, ma ezt nem úszom meg szárazon…

2020. január 29.

Kép
Kezdők

Motivációra van szükséged, hogy kitarts a futás mellett? 5 szokás, amit 2020-ban iktass be az életedbe!

Tavaly elérted álmaid futócélját? Lefutottad a távot, amire vágytál? Leadtad a pluszsúlyt a futóedzésekkel? Eszedbe se jusson félvállról venni az edzést, ha elérted az áhított célt - 2020-ban is van hova fejlődni, a következő ötletek pedig ebben segítenek!

2020. január 19.

Kép
Lélek

Mit ad a futás: egyensúlyt!

A futás kiváló eszköz arra, hogy az olykor megingó egyensúlyi állapotba könnyebben visszatérj.

2020. január 10.

Kép
Lélek

„Arra gondolok, ha nincs ott az edzéstervemben a mai futás, nem indulok el”

Kicsivel reggel 7 után indulok. Fejlámpa van a fejemen, amire valójában már nincs is szükség. Hideg van, a levegő párás, 100 méter után már emelkedik az út. Kapkodom a levegőt, még nem történt meg a szervezetem adaptációja.

2020. január 4.

Kép
Edzés

Hogyan volt idén…legek, versenyek, edzések, jó és rossz pillanatok

Napok óta halogatom, hogy nekiveselkedjek az idei évzáró írásomnak. Szeretnék jó hangulatú, mosolygós sorokat „papírra vetni”. Őket vártam…eddig hiába.

2019. december 28.

Kép
Edzés

„Yoda mester most elküldene a búsba…”

Merthogy van, amikor nem olyan egyértelmű a cél, ahová tartanánk. Amit ráadásul egy nem minden szempontból jól sikerült futóév is bizonytalanná tehet. Bár ettől függetlenül a futó, aki most mesél az idei évéről és a 2020-as terveiről az ország egyik legjobb terepfutója. Muhari Gábor következik!

2019. december 20.

Előző oldal
Következő oldal
Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem