pek adam

Büntetőkör #47 - Folytatódik a beszélgetés Pék Ádámmal

Ennek a beszélgetésnek a folytatását muszáj meghallgatnod!

Folytatódik az a sorozat, amiben olyan, a futás határterületén mozgó dolgokat mutatunk be, amiből egy futó sokat tanulhat, kiegészítheti kelléktárát. Volt itt e-sport után és lesz még extrém hegymászás is. De most jöjjön valaki, aki évtizedek óta praktizál a teljesítménytúrázás szakágban. Álló- és tűrőképessége koncentrációja és önfegyelme egészen magasszintű.

Pék Ádám begyalogolta magát a hazai ultrafutásba azzal, hogy 2021 karácsonya és szilvesztere között egyedül, kedvtelésre lenyomott egy hatnapos versenyt önmagával. 721 km-t gyalogolt körbe-körbe egy 2700 méteres körön a saját munkahelyén, egy logisztikai telephely aszfaltcsíkján. Ezzel az eredménnyel bármilyen hazai 6 napos ultrafutó-versenyen dobogó közelben találná magát. 2021-ben 4-en futottak nála jobbat a balatonfüredi hatnaposon, és még épp felfért a tavalyi világranglista 9. helyére.

Foglalkozására nézve karbantartó, megoldóember és a túrázásban is ezt az elvet képviseli. A legkevesebb energiabefektetéssel szeretne a leghatékonyabb lenni. Legyalogolta a DZD (Dél-Zala Dombjai ultra trail) 300 és 600 kilométeres túrákat, és többször megvolt neki a klasszikus Vadrózsa, Mátra115, Kazinczy200 túra is.

A 2. részben a gyaloglás hatásfokáról, ufók hibáiról, határok elmosásáról, a futós-gyaloglós szürkezónáról lesz szó és főleg: a 2021-es hatnapos menet műhelytitkairól. ITT HALLGATHATOD MEG:

ITT TUDOD MEGHALLGATNI A BESZÉLGETÉS ELSŐ FELÉT: