pék ádám, teljesítménytúra

Büntetőkör #46 - Pék Ádám begyalogolta magát a hazai ultrafutásba

Itt a Büntetőkör podcast legújabb része, melyben Simonyi Balázs ezúttal Pék Ádám teljesítménytúrázóval beszélgetett!

Folytatódik az a sorozat, amiben olyan, a futás határterületén mozgó dolgokat mutatunk be, amiből egy futó sokat tanulhat, kiegészítheti kelléktárát. Volt itt e-sport és lesz még extrém hegymászás is. De most jöjjön valaki, aki évtizedek óta praktizál a teljesítménytúrázás szakágban. Álló- és tűrőképessége koncentrációja és önfegyelme egészen magasszintű.

Pék Ádám begyalogolta magát a hazai ultrafutásba azzaé, hogy 2021 karácsonya és szilvesztere között egyedül, kedvtelésre lenyomott egy hatnapos versenyt önmagával.

721 km-t gyalogolt körbe-körbe egy 2700 méteres körön a saját munkahelyén, egy logisztikai telephely aszfaltcsíkján. Ezzel az eredménnyel bármilyen hazai 6 napos ultrafutó-versenyen dobogóközelben találná magát. 2021-ben 4-en futottak nála jobbat a balatonfüredi hatnaposon, és még épp felfért a tavalyi világranglista 9. helyére.

Foglalkozására nézve karbantartó, megoldóember és a túrázásban is ezt az elvet képviseli. A legkevesebb energiabefektetéssel szeretne a leghatékonyabb lenni. Legyalogolta a DZD (Dél-Zala Dombjai ultra trail) 300 és 600 kilométeres túrákat, és többször megvolt neki a klasszikus Vadrózsa, Mátra115, Kazinczy200 túra is.

Az 1. részben megvilágitja a teljesítménytúrázás világát, mesél a csalóka komfortzóna kifejezésről, és még számos baromi érdekes dologról:

A korábbi Büntetőkör részeket IDE kattintva találod!