sütő józsef, atlétika

Büntetőkör #38 - Élő legenda a magyar atlétikában: Sütő József

Forrás: Simonyi Balázs
Simonyi Balázs beszélgetőpartnere a legújabb Büntetőkör adásban Sütő József volt, aki az 1964-es tokiói olimpián 5. helyezést ért el a maratoni távon, és ezt azóta sem tudta felülmúlni egy hazai atléta sem.

Mindjárt itt a tokiói olimpia (már ha lesz), és hatvan év távlatából elevenítjük fel az 1964-es döntőig vezető utat, a döntőt és az utórezgéseket Sütő Józseffel.

Talprasett magyarként átélte a II. világháborút, '56-ot, indult két olimpián, Svájcban kapott politikai menedékjogot. Ma is 6 km-t fut naponta 84 évesen. Szerinte 3 dolog kell a jó maratonhoz: akarata, akarat és akarat.

"Nem vagyok tehetséges, csak szorgalmas"

- vallotta egykoron a dongalábakkal született Józsi bá, mégis 3x magyar bajnok lett, és övé az olimpiákon elért legjobb magyar maratoni célidő, 2:17-tel. Onnantól egyben ez a magyar könnyűatlétika legjobb helyezése az olimpiákon. Józsi bá megosztja a műhelytitkokat az edzésmunka, regenerációt vagy a frissítés kapcsán.

Jöjjön a magyar atlétika élő legendája, aki egyszer megetette a szappant Iharossal, és aki ma is olyan penge, mint egykoron:

A korábbi Büntetőkör részeket, IDE KATTINTVA találod!