Hana Asano,Brigid Pickett,futás,terhesség,edzés

Brigid Pickett, a fanatikus futómami: nem semmi, amit pocakosan végigcsinált!

Forrás: Hana Asano
Ha azt hiszed, hogy a babavárás alatt tilos a futás, akkor nagyon tévedsz: Brigid Pickett szinte a szülésig futott - és végig szuper formában volt!

,,Nehéz volt elfogadni, hogy lelassultam, de türelmesnek kellett lennem, és meg kellett tanulnom megszokni a testem változását" - vallja Brigid Pickett, aki gyakorlatilag a szülésig nem hagyta abba a futást - persze jópár dolgon azért változtatnia kellett.

3 éve, amikor Brigid az első gyermekét várta, egyszer sem futott a babavárás alatt: magas volt a vérnyomása, és önző dolognak tartotta, hogy egyáltalán rákérdezzen az orvosánál a témára.

futás,terhesség,futás terhesen
Forrás: Hana Asano
Pocakosan futni? Miért ne!
Aggódtam, hogy a futás esetleg árthat a picinek
mesélte az anyuka.

Ám a szülés után pár héttel máris visszatért az edzéshez, és elkezdte a felkészülést az elképesztően kemény Dead Horse Ultra 50K-ra. ,,A futás volt az én-időm. Minden edzés után úgy éreztem, egy jobb, türelmesebb anyukát kap vissza a gyermekem."

futás terhesen,futás,edzés
Forrás: Hana Asano
Brigid imádott nagy pocakkal futni

A második terhessége kezdetén Brigid edzései kissé lelassultak, ez pedig eleinte rettentően zavarta őt. Nehezebb volt a légzés, terhességi rosszullétei lettek, medencetájéki fájdalmai voltak, és a háta is sajgott. Ahogy azonban nőtt a pocakja, egyre inkább a megérzéseire kezdett hagyatkozni. Hagyta, hogy a teste diktálja az ütemet, az ismeretlen terepek helyett a szokásos környéken futott, és inkább hűvösebb időben edzett. A környezetétől is rengeteg pozitív visszajelzést kapott, így még jobban élvezte a futást pocakosan.

2018 november közepén született meg Brigid kisbabája, három nappal azelőtt pedig még rótta a mérföldeket - hatalmas pocakkal is.

Csak mert jól esett neki!