Borítókép: Boldog szülinapot!

Boldog szülinapot!

Egy gyermek szülinapja minden évben ugyanolyan fontos. Talán a felnőttek csupán egy évvel érzik magukat idősebbnek, addig a gyerkőcök egyre nagyobbnak. A különleges érzéshez különleges szülinapi parti és ugyanennyire speciális kiegészítők illenek. Legyen tudatos szülő, és hozza ki a legtöbbet kincse nagy napjából!

A dekoráció közel sem tréfadolog, semmiképpen ne hagyják ki belőle a lufit! Igen, ez ilyen fontos! A gyereknek egy zsúr lufi nélkül olyan, mint nekünk az autó kerék nélkül vagy a sült burgonya ketchup nélkül.

De mi ez a sok hűhó? Nos, nem a semmiért, az biztos! Vegyünk át pár sorban, honnan ez a rajongás a lufi iránt.

Honnan ered?

Kezdetben a lufik cseppet sem voltak ilyen gusztusosak, mint manapság. Az ősi azték és maja kultúrákban ugyanis állati belsőségekbe fújtak levegőt, amelyet áldozatokként mutattak be.

Gumiból először 1824-ben készült, Michael Faraday professzor londoni kísérletei során. Ő töltötte meg elsőként hidrogéngázzal. De az emberekhez csak egy évvel később, 1825-ben jutott el Thomas Hancock révén.

A formákkal is kacérkodtak. 1912-ben készült el az első olyan léggömb, amely nem gömbölyű, hanem hosszúkás, szivar formájú volt.

Harry Rose Gill nevéhez fűződik a ledörzsölhetetlen gumifesték és a higiénikus, zacskós kiszerelésben való forgalmazás.

A mókás lufik gyártására csak 1931-től került sor, Neil Tillotsonnak köszönhetően. Az első mintás lufi egy macskafej volt.

Kötelező dekoráció

A dekoráció legékesebb része a gyerekek szemével nézve, amely igazán feldobja a díszítést. Gondoljon bele, ma már annyiféle színben és formában gyártják őket, hogy biztosan megtalálja az ideálisat!

A hagyományos kör alakú színes lufikat azonban ne felejtse el! Ezek olyan feelinget adnak, ami egy meghitt gyerekzsúrhoz szükséges.

A lufi persze csak kiegészítés, tervezze meg a terítést, rendeljen gyönyörű tortát gyertyákkal, állítson össze gyerek-zene mixet, na és persze válogassa meg a vendégsereget is!

Egy kis móka

A színes, szemet gyönyörködtető léggömbök viszont kihozhatják a kisördögöt a lurkókból. Persze, benne van a dologban, hogy nagyon sok lufi pukkasztás lesz! A kicsik szeretnek ezzel szórakozni, de tudhatjuk, hogy jól érzik magukat. Emellett a “lufi foci” is jópofa körükben.

Most már érti, miért nem maradhat ki a buliból a játékosság megtestesítője? Színesek vagy egyszínűek, figurásak vagy gömbölyűek, de szükségesek!

Ha belevágna a díszítésbe, a Szotinál kapható parti dekorációk az Ön gyermeke zsúrját is felejthetetlenné teszik!