fogyás,hízás,egészséges étkezés,táplálkozás

4 bizarr ok, ami miatt akkor is hízol, ha odafigyelsz az étkezésre és sportolásra

Forrás: Getty Images
Bizony, vannak olyan tényezők, amelyek akkor is előidézhetnek hízást nálad, ha sokat futsz és sportolsz, meg persze az egészséges étkezésre is odafigyelsz.

Ha te sem tudod, mi lehet annak az oka, hogy újabban kúsznak fel rád a kilók észrevétlenül, mert az egészséges étkezés és a sport is alap, érdemes elgondolkodni azon, hogy vajon az alábbi dolgok állnak-e a háttérben?

  • Depresszió
    A depresszió és más lelki problémák is előidézhetnek súlygyarapodást, de az ellenük használt gyógyszerek is ludasak lehetnek az ügyben. Ha te is erre gyanakszol, érdemes egyeztetned az orvosoddal a gyógyszerváltáson, illetve ajánlott átalakítani az étrendedet és a sportolási programodat is.
1000 Edzéstipp futáshoz

1000 Edzéstipp futáshoz

Ha elszántad magad, már meg is tetted a legfontosabb lépést a futóvá váláshoz. Amire ezen kívül szükséged lesz, azt mind megtalálod a Runner’s World első könyvében. 1000 tippünk végigvezet az első lépéstől az első versenyig vezető úton.

 

1990 Ft

2490 Ft

  • Tápanyaghiány
    Ha kevés magnézium, vas, vagy D-vitamin van a szervezetedben, az lecsökkenti az energiaszintedet, az immunrendszered erejét, és az anyagcserédet is lelassítja. Ilyenkor az ember olyan típusú ételekkel próbál kompenzálni, mint a cukorban gazdag élelmiszerek. És az sem kizárt, hogy bár végigcsinálod az edzéseket, sokkal kisebb intenzitáson végzed el azokat. Ennek következtében észrevétlenül ugorhatnak fel a kilók. Érdemes csináltatni egy vérképet, amiből ezek kiderülnek, és pótolni a hiányosságokat.

  • Idősödsz
    Sajnos, a kor előrehaladtával lassul az anyagcsere és csökken az izomszövetek száma. Ezek pedig mindketten azt eredményezik, hogy kevesebb energiát használ fel a szervezeted akkor is, ha pontosan ugyanúgy táplálkozol és edzel, mint korábban. 40 fölött érdemes több erősítő edzést bevezetni és jobban odafigyelni a megfelelő fehérjebevitelre.

  • Ízületi problémák
    Több mozgásszervi probléma, mint mondjuk a plantar fasciitis, a csípő- és térdproblémák is eredményezhetnek hízást a sportolás és egészséges étkezés ellenére. Mivel ezek arra ösztönöznek, hogy óvatosabban mozogj, és nem tudod maximálisan végrehajtani az edzéstervedet (teljesen természetesen). Cseréld le a futást egy időre, de a mozgást hagy el: ússz, bringázz, végezz ízületkímélő sportokat addig, amíg egy szakember segítségével meg nem oldódik a probléma.