Bemutatjuk a tökéletes szuperzöldséget (ami valójában gyümölcs): a nyár igazi Jolly Jokere a padlizsán
Kamaszkoromig rajongtam a padlizsánért, töménytelen mennyiségű padlizsánkrémet voltam képes megenni pirítóssal. Aztán jött egy több, mint 15 éves időszak, amikor tiltólistás volt a padlizsán: egyszerűen ránézni se bírtam, az állagát is utáltam, az étteremben minden egyes alkalommal elmondtam, hogy a grillzöldségbe még véletlenül se kerüljön bele.
Ezen a nyáron ez a vad gyűlölet egy csapásra elmúlt, ne kérdezd, miért, és most ismét rajongok érte. Hetente eszem krémként, a lecsóból ki nem hagyom, rakottan is imádom, lasagnét készítek belőle, egyszóval eszem, amikor tehetem.
Tedd te is ezt, mert a padlizsán egy csodás gyümölcs - igen, hivatalosan gyümölcs: a következő hatásai miatt nagyon fontos lenne fogyasztanod, pláne most, amikor a szezonja van!
Fuss gyorsan. Egyél lassan.
Ne maradj le a Fuss Gyorsan. Egyél Lassan. című könyvről, rendeld meg még ma saját magadnak vagy ajándékként, hiszen minden futó könyvtárában alapkellék!
3995 Ft
4995 Ft
- Hasznos a szívnek: segít beállítani a vérnyomást, csökkenti a koleszterinszintet, így nagyon hatékonyan csökkenti a szívproblémák kialakulásának kockázatát.
- Magas káliumtartalmának köszönhetően segít, hogy a szervezet hidratált maradjon.
- Antioxidánsokban gazdag, így fontos fegyver a rák elleni harcban, plusz a gyulladások megelőzésében.
- Magas rost és alacsony szénhidrát tartalmának köszönhetően nagyon hatékony a vércukorszint szabályozásában, és a cukorbetegségben szenvedőknek is javasolt élelmiszer.
- A padlizsán tartalmaz egy úgynevezett antocianint, ami a növény festékanyaga, és ami kiváló a krónikus ízületi betegségek ellen.
- Jót tesz az agyműködésnek: fitotápanyagokat tartalmaz, ezek pedig védik a sejtmembránokat a károsodástól, és segítenek a memóriafunkciók hatékony működésében.
- Magas a rost és víztartalma, kalóriában azonban szegény, így a fogyni vágyóknak tökéletes. Könnyebbé teszi az emésztést is!
Edd bátran, és ha van kedved, télire is tehetsz el belőle!