Borítókép: Tényleg el kell felejtened a banánt, ha fogyni akarsz?

Tényleg el kell felejtened a banánt, ha fogyni akarsz?

Több diétában tilos legalábbis.

A gyümölcsök bizony egészségesek, ám az alacsony szénhidrátos diéták tiltják őket, mert van bennük cukor. A banánt pedig kifejezetten, hiszen egy közepes darab 27 gramm szénhidrátot rejt magában, vagyis többet, mint két szelet kenyér. A cukor benne ráadásul fruktóz, ami gyorsan felszívódik, ezzel hirtelen megdobva a várcukorszintet. Szóval, ezen adatok alapján abszolút érthető, ha sokan ellenzik, és havonta több mint 70 ezren gugliznak rá arra, hogy mennyi kalóriát tartalmaz a banán.

De! Ha szereted, ne mondj le róla

Ugyanis, ha alapvetően nem fogyasztasz több kalóriát, mint amennyit elégetsz, nem fogsz hízni tőle. Ráadásul a cukortartalma természetes, nem ugyanaz, mint a csokikban a hozzáadott cukor. Mindezek mellett szuper kálium-, C- és B6-vitaminforrás, s antioxidánsokban is bővelkedik. Arról nem is beszélve, hogy sok benne a rost, ami a fogyókúrád egyik fő támogatója. Egy kiadós edzés előtt tökéletes harapnivaló, ráadásul finom is.

Szóval, csak arra kell figyelned, hogy ne kilószámra fogyaszd, és a napi kalóriamennyiséged ne legyen több annál, mint amennyit elégetsz, mert akkor nem fogsz meghízni a banántól!