aloe vera, növény,

Az Aloe vera 5 fantasztikus hatása, amik különösen hasznosak a hideg idő beálltával

Forrás: Unsplash/pisauikan
Nyáron sebgyógyításra, napégésre fantasztikus az Aloe vera, de az igazság azt, hogy ezt a csodanövényt az év 365 napján érdemes lenne használni - mondjuk is, hogy miért!

Az őszi-téli szezonban hajlamosabbak vagyunk a betegségekre, többet vagyunk zárt térben, könnyebben fázunk meg, gyengébb az immunrendszerünk. Ebben az időszakban különösen hasznos, ha vannak otthon olyan csodanövényeink, vagy őket tartalmazó készítmények, amik erősítik a szervezetünket, táplálják a bőrünket - kívül-belül gyógyítanak. Az Aloe vera éppen ilyen!

Gyomorégésre fantasztikus!

Emésztési problémák, gyomorégés ellen nagyon hatékony az Aloe vera, mert segít megszabadítani az emésztőrendszert a bélrendszerben felgyülemlett méreganyagoktól. Magas rosttartalmának köszönhetően székrekedés ellen is kiváló, az anyagcserét is serkenti, kutatások szerint pedig a reflux ellen is hatékony.

Szájvíz helyett is tökéletes

Az Ethiopian Journal of Health Sciences által közzétett korábbi tanulmányban a kutatók megállapították, hogy az aloe vera kivonat biztonságos és hatékony alternatíva a kémiai alapú szájvízzel szemben. A növény természetes összetevői, amelyek egészséges adag C-vitamint tartalmaznak, blokkolhatják a lepedék képződését, és a vérző, duzzadt ínyre csodásan hatnak.

aloe vera, növény,
Forrás: Unsplash/ Laurin Scheuber

A cukorbetegség ellen is használható

Bár nem mindegy, milyen terméket használunk, a túlságosan édes Aloe verás italok a cukorbetegeknek nem jók, a klasszikus Aloe vera-lé fogyasztása a vércukorszint csökkenését okozhatja a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedőknél - derül ki több korábbi tanulmányból is.

Természetes hashajtóként funkcionál

Egy nigériai kutatócsoport vizsgálatiaból kiderült, hogy az Aloe vera szobanövényben lévő gél kiváló természetes hashajtó, persze kis mennyiségben. Ha azonban Crohn-kór, vastagbélgyulladás vagy aranyér esélye áll fenn, nem szabad Aloe verát fogyasztani, mert súlyos hasi görcsöket és hasmenést okozhat.

Remek gyulladáscsökkentő

A zselés állagú Aloe verából származó gél antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatásaiban ma már a tudomány sem kételkedik - sőt, kutatások szerint a mellrák elleni harcban is hatékony fegyver.

Ne hagyd ki!

Feltankolnál az őszi-téli szezonra Aloe verát tartalmazó termékekből? November 12-15 között 2020-ban is lesznek JOY-napok, amikor a Rossmann üzletekben 25% kedvezményt kapsz az Eredeti Aloe Vera-termékekből!