futás anyaként,anyák napja,maraton,olimpia,Erdélyi Zsófia

Anyák napi hangolódó – Erdélyi Zsófiával

Erdélyi Zsófia két kicsi gyermek anyukájaként is azon munkálkodik, hogy olimpiai kvótát szerezzen maratoni távon a jövő évi tokiói olimpiára. Nincs könnyű helyzetben és ezt abszolút szerethetően nyilvánosan is vállalja, de töretlen optimizmusa és önmagába vetett hite, újra és újra erőt ad számára a folytatáshoz.

Mióta anyuka vagyok, a futáshoz még több kedvem van, a nehézségek ellenére is, jobban élvezem. Talán ez azért van, mert nem olyan könnyű már halogatni a futást. Régen lehetett még egy extra órát a kanapén lustálkodni, anyukaként erre nincs mód. Ha van szabad idő, akkor csinálni kell gondolkodás nélkül.

futás anyaként,anyák napja,Erdélyi Zsófia,maraton,olimpia

Állandóan nehézséget okoz a két helyzet összeegyeztetése. Nagyon nehéz, hogy mindenkinek jó legyen, de mindenképpen megéri. Amiért keményen dolgozni kell, amit nem egyszerű megoldani, abból nyerhetjük a legtöbb boldogságot, mert megküzdünk érte, és az élmény, hogy elértük a lehetetlennek tűnőt intenzívebb.

Minden anyukának ajánlom a futást, mert remek agy kikapcsolós, stressz megszüntetős elfoglaltság. Talán nehéz megszervezni a fél óra szabadságot az otthoni körből, de egy próbát megér, mert hatalmas élményekkel lehetnek gazdagabbak. Olyanokkal, amiket eddig nem is reméltek.