cottage cheese,fehérje

Edd EZT lefekvés előtt, és gyorsabb lesz az anyagcseréd

Forrás: Getty Images
Egy kis anyagcsere pörgetés sosem árt, főleg ha épp kezd beköszönteni a hűvösebb idő!

Több olyan táplálkozási praktika van, ami segít abban, hogy kicsit magasabb fokozaton pörögjön az anyagcseréd, de nemrég a British Journal of Nutritionben tettek közzé egy olyan tanulmányt, ami arról szól, hogy a lefekvés előtt elmajszolt cottage cheese az egyik leghatékonyabb étel erre!

A vizsgálatban Michael Ormsbee, a Florida State Egyetem tápanyag, étrend és testmozgás professzora 20-as éveikben járó nőket osztott három csoportra: az egyik csapat cottage cheese-t kapott, a másik kazein tartalmú étrend-kiegészítőt, a harmadik pedig placebót kapott 30-60 perccel elalvás előtt.

Megmérték az alapanyagcseréjük mértékét lefekvés előtt, majd ébredés után is, plusz kíváncsiak voltak arra, hogy mennyire érzik magukat éhesnek. A végeredmény pedig azt mutatta, hogy a lefekvés előtt 30 perccel elfogyasztott fehérje pozitívan befolyásolta az anyagcserét, az éhségérzetet és az izmok állapotát is. A szakértők szerint a táplálék-kiegészítőkön kívül a cottage a cheese a legmegfelelőbb megoldás ennek bejuttatására. Főként sportolóknak fontos ez, akik szeretnék megtartani a súlyukat, miközben az izmaikat is táplálják.

Te szereted a cottage cheese-et?