futás,motiváció karantén,karantén

Akkor se érezd magad rosszul, ha mostanság motiválatlan vagy a futásban

Forrás: Getty Images
A karantén-időszak egyesek számára kifejezetten produktív és aktív mindennapokat hozott.

Nekik sikerült kiszortírozni a régi ruhákat, amiket évek óta halogattak, elolvasni azokat a könyveket, amik már jó ideje az éjjeli szekrényen sorakoznak, és persze sokkal többet edzenek és futnak, mint a normál hétköznapokban tették...

De nem mindenki ilyen, és akkor se érezd magad rosszul, ha egyszerűen a túlélésért harcolsz a rengeteg tennivaló között, de még akkor se, ha több időd lenne ugyan, de enervált és motiválatlan vagy, mert ez most teljesen normális!

Ugyanis teljesen természetes, ha a stressz, bizonytalanság, elszigeteltség és felborult életritmus miatt sokkal fáradtabbnak érzed magad, esetleg többet eszel/alszol, és „ellustulsz” egy kicsit. Ha most ez a helyzet áll fönn, akkor ne úgy tekints rá, mint az életed egy sötét foltjára, ami miatt bűntudatod van. Egyszerűen fogadd el, hogy ez a helyzet és kész, és amikor visszatérsz a normál kerékvágásba, majd felpörögsz. Szakértők szerint ez egy általános jelenség, és nem tesz jót a mentális egészségednek, ha még pluszban stresszelsz is miatta!

Ha nem tudod elfogadni, és érzed, hogy a hangulatodra is jobb hatással lenne, ha egy kicsit jobban tudnád aktivizálni magad, akkor tégy úgy, mintha mondjuk kezdő lennél. Ne heti 6-szor fuss, hanem csak 2-3 alkalommal, de ezekhez az alkalmakhoz foggal-körömmel ragaszkodj, legyenek olyan előre eltervezett, fix időpontban, amikor biztosan el tudsz indulni. De, ha nincs kedved futni, erősíts vagy jógázz otthon, esetleg csak sétálj a szabadban.

Itt például tippeket találsz arra, amivel az otthoni edzés hatékonyabb lesz: