porcelán

A porcelánporokról dióhéjban

Manapság alapvetően két részre oszlik a műkörmöt készítők és viselők “szektora”, az egyik csoport a porcelánból készült, míg a másik a zselés körmöket részesíti előnyben. A következő pár sorban a porcelánpor tulajdonságairól, használatáról olvashatsz.

A porcelánpor jellemzői

Egy speciális összetételű liquidnek köszönhetően a porcelánpor egy olyan körömépítő anyag, ami levegőre köt meg. Emiatt hatalmas előny használata során az, hogy nem szükséges lámpát alkalmazni, ami gyakran többletként jelenik meg a körmeinkre szánt kiadások között. A levegőre kötő anyag a műköröm elkészítésének idejét is jelentősen csökkenti.

Egyedüli hátránya az, hogy gyorsabb munkát igényel, mivel ellenkező esetben esetleg túl vastag és “púpos” lesz körmünk, ami nem mutat túlságosan jól és sokat kell reszeléssel utólag formázni. Valamivel keményebb anyag a zselénél, ami a kézi reszelést időigényessé teheti, de szerencsére már rendelkezésre állnak nagyon jó csiszológépek erre a célra.

Miért éri meg porcelánport használni?

Széles színválasztékának köszönhetően, jól alkalmazkodik a különböző bőrszín és körömágy árnyalatokhoz. Kiváló tapadóképességgel rendelkezik, ráadásul sárgulásmentes is. A porcelánpor segítségével megépített körmöket pedig rugalmasság és erős tartás jellemzi. Színes változata pedig dekoratív alkotás létrehozását teszi lehetővé. Nem csak színes körmök készülhetnek belőlük, hanem akár domború, 3D díszítések is mint például a közkedvelt rózsák.

Alkotás porcelánporral

Az egyes porcelánporok közötti választás során többféle szempontot is érdemes figyelembe venni. Vásárolható a bőrtípusokhoz mérten, tehát világos és sötét rózsaszín árnyalatokban, ugyanakkor kapható színtelen por is.

Persze a döntés nagyban függ a körömépítés jellegétől is, ezért nem árt jobban megismerned ezt a témakört is. A választék szerencsére megengedi, hogy bátran válogassunk, a Moyra minőségi körömépítő termékei nem éppen hétköznapi megoldást kínálnak a mindennapos problémákra.

Tippek körmünk megtervezéséhez!

Mindenekelőtt szeretném leszögezni, hogy egyes körömépítési témákat érdemes tapasztalt szakemberrel is megbeszélni! De most lássunk néhány hasznos tippet körmeid megtervezéséhez!

Fő a kreativitás! Bátran keverj ki színeket, hogy egyedi árnyalatot kapj! Kísérletezz bátran a csillámos típusokkal! Ne félj matricákkal vagy strasszkövekkel kombinálni az elképzelésedet!

Kösd témákhoz a mintákat! Lehet akár vintage, klasszikus, alkalmi vagy ünnepi köröm, az ötletek mindegyike jól mutat, ha összehangolt kellékekkel készíted el őket!

Bármilyen ötleted is van, ne feledd, a körmöd árulkodik személyiségedről, kreativitásodról, stílusodról! A körmöd többet mond el rólad, mint hinnéd!