Borítókép: A modern technika vívmánya, az elektromos autótöltő állomás

A modern technika vívmánya, az elektromos autótöltő állomás

Az elektromos autótöltő állomás beszerzésével és üzembe helyezésével a gépjármű használat kényelmének egy egészen új szintje válik elérhetővé. Ezzel a döntéssel ugyanis elbúcsúzhatunk a hosszas várakozástól és az alacsony töltöttség miatti stressztől, egyúttal üdvözölhetjük a gyors és zökkenőmentes kocsitöltés hajnalát.

Cikkünkben tehát az elektromos autótöltő állomások előnyeire, illetve az üzembe helyezésének a főbb szempontjaira hívjuk fel a figyelmet.

A legtöbb elektromos autó tulajdonosának ez okoz fejtörést

Az elektromos gépjárművek használatának az egyik mozgatórugója a működés közbeni alacsonyabb károsanyag kibocsátás, valamint az üzemeltetés alacsonyabb költségvonzata. Az autó energiával történő ellátása viszont még sok esetben fennakadásokat okozhat.

Amíg egy hagyományos benzin vagy dízel üzemű autót pár percig tart csak teletankolni a kútnál, addig az elektromos járműveknél sokszor bonyolultabb a helyzet. Ezeket a gépeket ugyanis tölteni kell, akárcsak egy okostelefont vagy tabletet.

A feltöltés során pedig a hol, mikor és mennyi idő alatt kérdések sok esetben okoznak komplikációkat.

Elektromos autótöltő állomással áthidalhatók a kellemetlenségek

Egy elektromos autótöltő állomás beszerzésével jelentősen könnyebbé válhatnak a mindennapok. Nem kell például hosszasan várakoznunk, amíg a nyilvános töltőt épp lefoglaló autós nagy kegyesen végez, és szabaddá teszi előttünk a jármű feltöltésének lehetőségét.

Nem szükséges egy teljes éjszakán át sem a vezetéken lógva hagyni az autót, mert az energia utánpótlásának a biztosítása sokkal gyorsabban megy végbe. Összefoglalva szabadság, kényelem és gyorsabb töltési idő érhető el az elektromos állomás beszerzése által.

Ezáltal végleg elhárulhat mindenféle akadály az elől, hogy elégedetten ki tudjuk használni a modern kornak abszolút megfelelő elektromos gépjármű biztosította kényelmet.

Mire érdemes odafigyelni az elektromos autótöltő állomás üzembe helyezése során?

Az első és legfontosabb feladat az állomás helyének a kijelölése lesz. Célszerű egy könnyen megközelíthető, elegendő szabad kapacitással rendelkező és kényelmes hozzáférést biztosító placcot keresni neki valahol a falon.

Előzetesen mindenképpen győződjünk meg arról is, hogy a célterületként meghatározott épület villamos hálózata készen áll-e az elektromos autótöltő állomás működtetésére. Töltés közben ugyanis fokozott terhelés vár majd a rendszerre, amellyel egy elavult és sok helyen lassúnak számító hálózat már nehezen birkózna meg.

A vagyontárgyaink épségét semmiképp sem éri meg kockáztatni, ezért a beüzemeléshez vagy még előtte érdemes hívnunk egy villamossági szakembert. Még jobb, ha egy autótöltő állomások terén jártas szakit sikerül kerítenünk, aki hasznos tanácsokkal segíthet a zökkenőmentes működtetés érdekében.