koronavírus,járvány,törölt versenyek,törölt szabadtéri rendezvények

Az első nemzetközi viadal, amely a koronavírus áldozatául esett

Forrás: Getty Images
A lengyelországi Gdynia-ban rendezték volna meg március 29-én a 2020-as félmaratoni világbajnokságot, melyet a koronavírus terjedése okán fennálló folyamatos bizonytalanság miatt őszre halasztottak.

A jelenlegi nemzetközi helyzet a vírus kapcsán komolyan veszélyeztette volna az eseményt. Számos országban vezetnek be korlátozásokat az utazások, nagyobb létszámú kültéri és beltéri események törlésére vonatkozóan. Ráadásul arra kérik a lakosokat, hogy ne látogassanak olyan helyszíneket, ahol nagyobb tömeg van.

A félmaratoni világbajnokság halasztása mögött mindenekelőtt a sportolók, a szervezők és a nézők egészségét kellett figyelembe venni. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség és a helyi szervező bizottság arról egyeztetett, hogy az eseményt 2020. október 17-én tartják meg.

A világbajnokság egyben nyílt verseny is lett volna, a tervek szerint 25 ezer résztvevővel. Az amatőr és elit mezőny számára egyaránt lehetőség lesz az októberi versenyen való indulás.

A további részletekről az esemény weboldalán keresztül lehet tájékozódni.

koronavírus,járvány,törölt versenyek,Róma Maraton
Forrás: Getty Images

A koronavírus okozta járvány miatt több nagy nemzetközi verseny is elmarad Európában. Az olaszországi helyzet miatt a Milánó és Róma Maraton, a prágai félmaraton és a bécsi maraton.

Az április végi London Maraton szervezői az utolsó témához kapcsolódó közleményt március 3-án adták ki, akkor még arról számoltak be, hogy nincs szó az esemény törléséről, ám figyelik a fejleményeket.