futás,edzés

A legjobb futóparkok Budapesten

A futás nemcsak egy sport. Sokaknak mindennapi rutinuk része, sablonosan azt is mondhatnánk, hogy egy „életstílus”. Nem mindenki érez így azonban. Ez a cikk főleg nekik szól. Ha eddig nem vetted a fáradtságot, mert nem volt időd, vagy csak nem tudtad, hogy hol érdemes elkezdeni, itt a lehetőség! Összegyűjtöttük nektek Budapest legkedveltebb futópályáit, így mindenből ízelítőt kaphatsz, egy helyen. Reméljük találsz kedvedre valót!

Margitsziget

Vitán felül az egyik legnépszerűbb úti cél futóknak manapság. Könnyen megközelíthető és a Duna menti kilátás Pestre és Budára csodálatos környezetet biztosít a testedzéshez. A Margitsziget körüli futóút több mint 5 kilométer hosszú, a víz mentén halad és fák árnyékával van szegélyezve. Az úton több ivókút is található, valamint a hídhoz közeli oldalon van egy nyitott edzőterem is. Ez kiváló bemelegítéshez, vagy egy kis erősítő edzéshez, levezetésként. Hátránya az, hogy hétvégente kifejezetten zsúfolt. Amennyiben ez nem zavar, a Margitszigeti futókör kezdőknek és haladóknak is optimális sportolási lehetőséget biztosít.

Városliget

Kezdőknek is ideális,hiszen nem túl hosszú csupán 3 kilométeres futó út vezet át rajta. Felváltva aszfaltos, kavicsos helyenként földút részekkel. Arra kifejezetten alkalmas, hogy kitapasztald; neked melyik út típus jön be leginkább futás közben. Jelenlegi állapotában (a Liget-projekt miatt) helyenként elkerített területekkel találkozhatunk, de egy kis edzésre így is épp elég jó. A végleges átadás után valószínűleg az egyik legjobb célpont lesz futáshoz.

Óhegy park

Egy 1400 méter hosszúságú rekortán futó gyűrű a kőbányai Óhegy parkban. Ideális családi sportoláshoz, a futó úttal párhuzamosan egy betonút is halad, ahol gyermekünk biciklizhet, rollerezhet, vagy görkorcsolyázhat. Itt is vannak szabadtéri erősítőgépek és egyéb sportpályák is.

Népliget

Habár a város egyik legkönnyebben megközelíthető és legnagyobb parkja, nem sokan használják. Ezt leginkább a betonutak nem éppen ideális állapotának köszönheti. Amennyiben nem félünk kikerülni pár kátyút, úgy mégis jó futáshoz, mivel több, különböző hosszúságú futó útja is van. Kedvünkre választhatunk 2.5, 3, vagy ha nagyon jó erőben vagyunk 10 kilométeres futás hosszokból. A park maga nem a legjobban felszerelt.

Normafa

Megközelítése nem a legegyszerűbb, buszok azonban viszonylag sűrűn járnak a Széll Kálmán térről. A futás szerelmeseinek azonban mindenképp megéri! A kilátás gyönyörű, van rekortán út, földút, valamint aszfalt is. A kihívást itt a szintkülönbségek jelenthetik, de aki nem fél 5 kilométert futni emelkedőn felfelé, annak jutalmul elérhető a János-hegyi libegő lefelé, vagy megcsodálhatja a kilátást az Erzsébet kilátóról. Már ha bírja még odáig szusszal.

futás,edzés

Bikás park

A 4-es metró ezen parknak dedikált megállója miatt szintén egyre népszerűbb helyen nemcsak futópálya, de több sportpálya és kondipark is van. Ha csak egy délutáni kosármeccset játszanánk a haverokkal, vagy éppen komplett edzést végeznénk, kardióval és erősítéssel, itt mindezt megtehetjük. Ideális kisgyerekes családoknak is, ugyanis a futó út közvetlen közelében van a játszótér is!

Csepeli Duna part

A Gubacsi híd és Csepel között, egy közel 5 kilométeres szakaszon, ami többnyire földút olyan környezetben futhatunk, amiről nem is gondolnánk, hogy még Budapesthez tartozik. A Dunadűlő sor nevű szakasz, nevéhez hűen a Duna mellett található, barátságos, zöld környezetet biztosít a futáshoz. Egyszerű a parkolás és tömegközlekedéssel sem vészes megközelíteni.

Panoráma Sportközpont

Óbuda kedvelt futópályája, rekortán fedésű, csodálatos kilátással. Egyetlen hátulütője, hogy, -mivel egy igényes, karbantartott pálya- nyitvatartási ideje van. Minden hétköznap 7-22-ig, hétvégén pedig 8-20 óráig vehetik igénybe a sportolni vágyók.

Feneketlen-tó

Nem a leghosszabb futópálya, szerény 530 méteres rekortán futókörével, de a kilátásért mindenképpen megéri. Véleményünk szerint pár kör után sem unalmas. Ha pedig mégis, egy kis reggeli bemelegítő kardióra, vagy esti levezetésre kiváló! Ehhez a pályához is tartozik egy szabadtéri edzőgép együttes.

Reméljük ebben a rövid összesítőben sikerült valamilyen kedvetekre való sport helyszínt találnotok! Tudjuk, hogy nem mindenki mondhatja otthonának Budapestet, azonban ha épp költözés előtt állsz és szeretsz futni, érdemes lehet ezen helyek közelében lakást venned/bérelned.