Borítókép: Unod a kávét? Dobd fel a következő cukormentes ízestőkkel!

Unod a kávét? Dobd fel a következő cukormentes ízestőkkel!

Forrás: unsplash
Ősszel a jeges kávét már a forró váltja fel, ám egy idő után kicsit meg lehet unni - ilyenkor pedig sokan a szirupok és más, cukros ízesítők után nyúlnak, ami egyenlő a plusz kalóriákkal.

A kávézóláncok italairól pedig ne is beszéljünk, hiszen ezek valóságos kalóriabombák, amik hirtelen megdobják a vércukorszintedet, ami rövid idő múlva hatalmasat zuhan, ekkor pedig farkaséhes leszel.

Ha szeretnél kicsit változtatni a megszokott ízeken, dobd fel a kávédat a következő alapanyagokkal, amik egyáltalán nem tartalmaznak cukrot!

Fahéj

Igazi klasszikus, ráadásul édesebbé is teszi a kávét, emellett az inzulinérzékenységet is fokozza.

Kakaó

A benne lévő flavonoidok serkentik az agyi vérkeringést, emellett a szívedre is jó hatással vannak.

Vanília

Néhány csepp vaníliakivonat csodát tesz a kávéval! A szirup helyett mindig ezt válaszd, hiszen egyetlen kalóriát sem tartalmaz!

Szerecsendió

Elég belőle 2-3 csipet az őszies ízhatásért. A legjobb, ha fahéjjal kevered, hogy még különlegesebbé tedd a kávédat!

Kókuszpehely

A legjobb, ha a kávéval együtt darálod le, hiszen édeskés, trópusi ízhatást kölcsönöz így az italodnak, egészségtelen cukrok nélkül.

Narancslé

Ez elég furcsa, viszont nagyon frissítő, ráadásul szuperül néz ki a színátmenetes ital - emellett C-vitaminban is gazdag. Ha nem vagy biztos benne, hogy ízlene, ízesítsd csak egy kis darab narancshéjjal a kávédat és ha bejön, öntsd fel a gyümölcslével.

Olvasnál még a témában?