Borítókép: 4 kaja, ami mindig legyen nálad, ha épp fogyózol

4 kaja, ami mindig legyen nálad, ha épp fogyózol

Forrás: Getty Images
Jó, nem kell mind, de legalább az egyik!

A fogyókúra idején sokkal előrelátóbbnak kell lenni, mint egyébként. Hiszen egészséges, diétás ételeket és harapnivalókat sokkal nehezebb bármelyik sarkon beszerezni, mint hizlalóakat. Hát igen: érdekes, pékség mindenhol van, csokiautomata is a legtöbb irodaházban, de persze zöldségcsipszet csak pár helyen kapni. Ha viszont felkészült vagy, és ezek közül valamelyiket magadnál tartod, nem lesz gond!

Görög joghurt

Már egy pohárka fedezi a napi kalciumszükségleted 20%-át, miközben feltölt proteinnel, nincs benne hozzáadott cukor. Délutáni nasinak így hát tökéletes, ráadásul kedved szerint ízesítheted fahéjjal, gyümölcsökkel vagy magvakkal is!

Fehérjeszelet

Az egyik legegyszerűbb megoldás, de jól meg kell választani, hogy melyiket fogyasztod. Sok változatban kifejezetten magas a cukortartalom, és nem is olyan magas a protein. Válassz olyat, ami legalább 15g fehérjét rejt, és nem több 250 kalóriánál összesen.

Pörkölt csicseriborsó

Szuper, mert elkészítheted magad, ráadásul az adagot is megválaszthatod. Bármikor beleehetsz, ha éhes vagy. Tele van rosttal, proteinnel, vitaminokkal és még ásványi anyagokkal is. Egy kis olíva olaj, só, bors és cayenne-i bors kell hozzá, és nagyon finom ropogtatnivaló lesz belőle!

Magvak

Egy kis mandula vagy földimogyoró mindig jó választás, hiszen proteinben és egészséges zsírsavakban gazdagok, arról nem is beszélve, hogy tele vannak rosttal is. Arra ügyelj, hogy egyszerre ne sokat egyél belőle (egy kis marék elég), mert magas a kalóriatartalmuk.