Borítókép: 3 az 1-ben: ez a gyakorlat erősíti a combhajlítódat, a farizmaidat és a hátadat is

3 az 1-ben: ez a gyakorlat erősíti a combhajlítódat, a farizmaidat és a hátadat is

Forrás: getty images
Rengeteg módja van annak, hogy megerősítsd ezeket az izmokat külön-külön, viszont a következő gyakorlattal egyszerre mozgathatod át őket!

A labdával végzett szamárrúgás tökéletes akkor, ha épp nincs sok időd, viszont szeretnéd minél hatékonyabbá tenni az edzést. Ha egy kisebb labdát helyezel a térdedhez, a combhajlítód és vádlid közé, sokkal keményebben dolgoznak ezek az izmok. Mivel négykézláb kell végezned a gyakorlatot, a törzsizmaid, a hátizmaid és a farizmaid is aktivizálódnak.

Minél nagyobb labdát használsz, annál könnyebb a gyakorlat, szóval érdemes kezdőként a puhább, nagyobb labdákat választani és később egyre csökkenteni a méretüket.

Így csináld:

Ereszkedj négykézlábra, a térdeid legyenek csípőszélességnyi távolságra, a tenyereidet tedd a vállaid alá. Tedd a labdát az egyik térdhajlatodba és emeld fel ezt a lábadat.

Forrás: prevention.com

Amikor a törzseddel egyvonalba került a combod, lassan engedd vissza a lábadat a talajra. Ennél a gyakorlatnál az a kulcs, hogy ne siesd el, 2-3 mp-ig tartson az emelés és a leengedés is. 15 ismétlést végezz oldalanként.

Forrás: prevention.com

Tipp: ha ennél magasabbra emeled a combodat, megfájdulhat a hátad, úgyhogy csak a képen látható szintig végezd a lábemeléseket!

Olvasnál még a témában?