Borítókép: A célomért futok. Ha segítesz célba érek.

A célomért futok. Ha segítesz célba érek.

Forrás: orzok.hu
Az Őrzők Alapítvány, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika hivatalos alapítványa Őrzők Jótétfutás néven idén is népes futó és szurkolói csapattal lesz jelen a 32. Wizz Air Budapest Félmaratonon szeptember 10-én, a Városligetben.

Az Alapítvány közel 40 futónagykövete egyéniben, két- vagy háromfős váltóban teljesíti a félmaratont, ezzel segítve a Tűzoltó utcai Gyermekklinika kis betegeinek gyógyulását; a futással ugyanis adományt is gyűjthetnek, amivel a Klinika baba-mama szobáinak felújítását támogatják, hogy a gyermekek a hosszan tartó kezelések alatt is szüleik, családjaik közelében maradhassanak.

A futók között gyerekként a Klinikán gyógyult fiatal felnőttek, érintett gyerekek szülei, rezidensek, nővérek, valamint a Klinika munkatársai is indulnak. A segítség garantáltan célba ér, hiszen az Őrzők Alapítvány már 27 éve támogatja a Klinika munkáját, amelynek nyomán a daganatos és leukémiás gyermekek csaknem 80%-a meggyógyul.

Érdemes lesz kilátogatni az eseményre, hiszen a futás mellett az Őrzők Alapítvány gyermekfoglalkoztatással várja a résztvevőket és a látogatókat egyaránt a helyszíni sátruknál.

A jó ügyhöz idén csatlakozott Berkesi Judit, az M4Sport riportere is, aki futóként járul hozzá, hogy a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán minél több daganatos és leukémiás gyermek meggyógyulhasson.

„Nagyon örültem az alapítvány megkeresésének, mert fontosnak tartom, hogy mindenki a maga eszközeivel ráirányítsa a figyelmet arra az áldozatos segítőmunkára, amit ez az alapítvány is végez. A sport a munkám része, így külön öröm, hogy a sport által tehetem még szélesebb körben ismertté az Örzők munkáját.”

orzok.hu