Borítókép: Indítsd a napod ezzel a pekándiós zabkásával!

Indítsd a napod ezzel a pekándiós zabkásával!

Forrás: getty images
A zabpehely az egészséges reggelik egyik népszerű alapanyaga.

Ezer módon el lehet készíteni, a zabkásától kezdve a smoothie-kon át, változatosan felhasználható. És nem csak ezért szeretik annyian, hanem mert jó nagy tápanyaglöketet ad a szervezetednek reggel, különösen akkor, ha olajos magvakkal és gyümölcsökkel készíted. A következő recept tojásfehérjét is tartalmaz a plusz proteinért, így sokkal jobban eltelítődsz tőle!

Pekándiós-gyümölcsös zabkása

Hozzávalók:

  • 125 ml víz
  • 125 ml édesítetlen mandulatej
  • egy csipet só
  • 2 ek. barnacukor
  • 1 banán, felkarikázva
  • fél csésze nagyszemű zabpehely
  • 2 tojásfehérje
  • 1 ek. darabolt pekándió
  • 1 marék áfonya

Elkészítés:

A vizet, tejet forrald össze a sóval, cukorral és a banán felével. Szórd hozzá a zabpelyhet és főzd 5 percig, folyamatosan kevergetve. Mehet hozzá a tojásfehérje és jöhet újabb 1 perc kevergetés. A tűzről levéve öntsd tálba és szórd meg pekándióval, banánnal és áfonyával.

Tápérték: 411 kcal, 9g zsír, 68g szénhidrát, 9g rost, 17g fehérje

Ha a nap további részében is egészségesen szeretnél táplálkozni, vigyél magaddal ezekből a snackekből!